A- A+
Eurobank: Οι 17 καινοτόμες ιδέες που εκκολάπτονται στο πλαίσιο του egg
Διήμερο εκδηλώσεων για την «εκκόλαψη» ενός Δικτύου Αγγέλων Επενδυτών στην Ελλάδα διοργάνωσε η Eurobank, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας εταιρικής κοινωνικής ευθύνης με την ονομασία egg – enter•grow•go.

Διεθνώς οι Άγγελοι Επενδυτές προσφέρουν οικονομική υποστήριξη σε startups και νέους επιχειρηματίες, συνήθως με πιο ευνοϊκούς όρους από τους άλλους επενδυτές, επενδύουν περισσότερο στο πρόσωπο παρά στη βιωσιμότητα της επιχείρησης καθεαυτής.

Ενδιαφέρονται περισσότερο να πετύχει το επιχειρηματικό σχέδιο παρά να αποκομίσουν ένα μεγάλο κέρδος από την επένδυση σε αυτό.

Οι 17 προτάσεις

Κατά τη διάρκεια του 1ου egg Investor Day, 17 επιλεγμένες startups του Corallia, του egg, του IQbility και του Orange Groove διαγωνίστηκαν στην δημόσια παρουσίαση του επιχειρηματικού τους σχεδίου, εκπαιδεύτηκαν και πήραν ανάδραση από κορυφαίους επιχειρηματίες, επενδυτές και από στελέχη των Golden Seeds, ενός από τα μεγαλύτερα δίκτυα Αγγέλων Επενδυτών στις ΗΠΑ, με παρουσία στη Νέα Υόρκη, Βοστόνη, Τέξας και Silicon Valley.

Οι 4 καλύτερες startups, CityGame (Corallia), Insiders Travel Experiences (egg), SoCool (egg) και Truckbird (egg) είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρουν, στους αγγέλους επενδυτές καθώς και να συνομιλήσουν μαζί τους με σκοπό την επένδυση στην ιδέα, την ομάδα και το σχέδιό τους.

Οι Άγγελοι Επενδυτές, είχαν νωρίτερα την ευκαιρία να «εκπαιδευτούν» από τους Golden Seeds στις βασικές αρχές της αξιολόγησης των startups, της εκτίμησης της επένδυσης, του κλεισίματος της συμφωνίας και της εξόδου και απο-επένδυσης έπειτα από την επιτυχημένη πορεία μιας επιχείρησης.

Οι 17 εταιρείες που διαγωνίστηκαν στο 1ο egg Investor Day είναι οι εξής:

  1. Η Bluperty (egg) φιλοδοξεί να γίνει η πρώτη ιδιωτική εταιρεία στην Ελλάδα που θα εξειδικεύεται στις ηλεκτρονικές δημοπρασίες ακινήτων.
  2. Η Captainwise (iqbility) δημιουργεί μια εφαρμογή ταξιδιωτικής αναζήτησης που λαμβάνει υπόψη το διαθέσιμο συνολικό προϋπολογισμό και αναζητά όλους τους δυνατούς προορισμούς για αυτό τον προϋπολογισμό.
  3. Η TheCityGame (Corallia) αναπτύσσει μια εφαρμογή, η οποία δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να εκτελούν καθημερινές «καλές» δράσεις για το περιβάλλον και την κοινωνία και έχει ως στόχο να αλλάξει η συμπεριφορά των ανθρώπων προς την κατεύθυνση αυτή.
  4. Η CherryPick (egg) παρέχει μια νέα υπηρεσία ασφαλούς και έγκαιρης μεταφοράς μικρών και μεγάλων παιδιών προς και από τις εξωσχολικές τους δραστηριότητες.
  5. Η EMTech (Corallia) αναπτύσσει προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής τεχνολογίας για εφαρμογές βιομηχανικού αυτοματισμού.
  6. Η Enter Art (egg) δημιουργεί μια καινοτόμα διαδικτυακή πλατφόρμα η οποία θα επικοινωνεί τη σύγχρονη εικαστική δημιουργία, θα προάγει τη σύγχρονη τέχνη και θα προβάλει τους σύγχρονους δημιουργούς.
  7. Η FEAC (orange groove) εξειδικεύεται στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών από την ιδέα του προϊόντος με τη βοήθεια προχωρημένων σχεδιαστικών εργαλείων.
  8. Η Frogs & Flies (egg) αναπτύσσει εκπαιδευτικές εφαρμογές για κινητά και παιδιά μεγαλύτερα των 4 ετών.
  9. Η Insiders (egg) προσφέρει προσωποποιημένες ταξιδιωτικές εμπειρίες που απευθύνονται στους επισκέπτες της Ελλάδας και επιθυμούν να γνωρίσουν την χώρα «εκ των έσω».
  10. Η LIÁ (orange groove) έχει δημιουργήσει μια νέα εξαγωγική μάρκα έξτρα παρθένου ελαιολάδου.
  11. Η Μuseum of Greek Gastronomy (egg) σχεδιάζει το πρώτο Μουσείo αφιερωμένο στην Ελληνική Γαστρονομία.
  12. Η Necova (egg) απευθύνεται σε όλους όσους έχουν εγκαταστήσει στις οροφές των σπιτιών τους φωτοβολταϊκά με προϊόν το οποίο αυξάνει την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και ταυτόχρονα εξοικονομεί ενέργεια για παραγωγή ζεστού νερού.
  13. Η RubberDuck Software (egg) εξειδικεύεται στην ανάπτυξη λογισμικού για τη βελτιστοποίηση εφαρμογών σε σύγχρονες υπολογιστικές πλατφόρμες που παράγουν και επεξεργάζονται μεγάλες ποσότητες δεδομένων σε πραγματικό χρόνο.
  14. Η SimpleApps (egg) αναπτύσεει την Tourismart μία ολοκληρωμένη σουίτα προϊόντων για κινητές συσκευές που απευθύνονται σε κάθε τουριστική επιχείρηση.
  15. Η SpeakerZen (iqbility) αναπτύσσει μια πλατφόρμα για τη διαχείριση εκδηλώσεων.
  16. Η SoCool (egg) αναπτύσσει μια καινοτομική συσκευή κλιματισμού που λειτουργεί αποκλειστικά με ηλιακή ενέργεια.
  17. Η Truckbird (egg) είναι μια ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα αποτελεί το συνδετικό κρίκο μεταξύ των αποστολέων αγαθών και των μεταφορέων δημιουργώντας μια ηλεκτρονική αγορά φορτίoυ σε πραγματικό χρόνο