A- A+
Eurobank: Εγγραφή στο m-banking χωρίς να πάτε σε κατάστημα - Τι κάνουν οι άλλες τράπεζες
Τη δυνατότητα εγγραφής στην υπηρεσία mobile banking της τράπεζας, χωρίς να χρειάζεται επίσκεψη σε κατάστημα της τράπεζας, δίνει πλέον η Eurobank στους πελάτες της.

Πρόκειται για τη τρίτη τράπεζα μετά την Alpha Bank που δίνει αυτή τη δυνατότητα στους πελάτες της, καθιστώντας τη διαδικασία ενεργοποίησης των ηλεκτρονικών της υπηρεσιών ζήτημα μερικών λεπτών.

Με τον τρόπο αυτό, όσοι διαθέτουν ένα τουλάχιστον προϊόν της τράπεζας, μπορούν να ενεργοποιήσουν λογαριασμό για το mobile banking από το χώρο τους και στη συνέχεια να κάνουν χρήση των ίδιων στοιχείων εισόδου και για το e-banking.

Η νέα δυνατότητα παρέχεται μέσω της ανανεωμένης έκδοσης του mobile banking για κινητά, που είναι εδώ και λίγες ημέρες διαθέσιμη.

Σημειώνεται ότι η online ενεργοποίηση λογαριασμού ηλεκτρονικών υπηρεσιών είναι ήδη διαθέσιμη στη Eurobank μέσω του e-banking της τράπεζες.

Τι κάνουν οι άλλες τράπεζες

Το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν οι online εφαρμογές των τραπεζών που επιτρέπουν το άνοιγμα λογαριασμών και την απόκτηση προϊόντων και υπηρεσιών, χωρίς να χρειάζεται η επίσκεψη σε κατάστημα.

Ειδικά για την ενεργοποίηση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών, η διαδικασία που ακολουθεί κάθε τράπεζα είναι η εξής:

  • Eurobank

Πέραν της νέας δυνατότητας ανοίγματος ηλεκτρονικού λογαριασμού μέσω του κινητού σας, για να προμηθευτείτε άμεσα κωδικούς πρόσβασης στο e-Banking, επιλέξτε «Έκδοση Κωδικών» στη σελίδα e-banking της Eurobank.

Εκδώστε κωδικό εισόδου (password) στο e-Banking, online και ενεργοποιήστε τον τηλεφωνικά, καλώντας την υπηρεσία EuroPhone Personal Banking στο 210 95 55 111.

Αν δε θέλετε να εκδώσετε τους κωδικούς σας Online, επισκεφτείτε οποιοδήποτε κατάστημα Eurobank ή καλέστε την υπηρεσία EuroPhone Banking στο 801 111 1144 ή στο 210 9555000 εάν καλείτε από κινητό ή από το εξωτερικό και ολοκληρώστε εύκολα και γρήγορα την εγγραφή σας.

Κάντε την εγγραφή σας εδώ

  • Alpha Bank

Είτε επιθυμείτε να γίνετε συνδρομητής του myAlpha Mobile ή του myAlpha Web, μπορείτε να εγγραφείτε εύκολα, χωρίς να επισκεφθείτε το Κατάστημα.

Αρκεί να εγκαταστήσετε στο κινητό σας την εφαρμογή myAlpha Mobile.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να έχετε πρόσβαση στο κινητό σας τηλέφωνο και το e-mail σας αλλά και να διαθέτετε μία χρεωστική ή πιστωτική κάρτα εκδόσεως Alpha Bank.

Η διαδικασία είναι η εξής:

  • Πιστοποιούνται τα ανωτέρω στοιχεία
  • Δημιουργείτε τη συνδρομή σας, ορίζοντας Κωδικό Συνδρομητή και Μυστικό Κωδικό για την πρώτη σας είσοδο
  • Είστε έτοιμοι να συνδεθείτε στο myAlpha Mobile ή το myAlpha Web

Σύντομα, θα σας καλέσει εκπρόσωπος της τράπεζας στον αριθμό κινητού που έχετε δηλώσει κατά την εγγραφή σας για τη δωρεάν ενεργοποίηση του συνόλου των δυνατοτήτων μέσω e-Banking.

Εναλλακτικά, μπορείτε πάντα να επισκεφθείτε οποιοδήποτε Κατάστημα της Alpha Bank για την εγγραφή σας στις υπηρεσίες e-Banking.

Προαιρετικά μπορείτε να ενεργοποιήσετε τις υπηρεσίες Πρόσθετου Κωδικού Ασφαλείας για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις δυνατότητες των υπηρεσιών e-Banking.

Κάντε την εγγραφή σας εδώ

  • Εθνική Τράπεζα

Eπισκεφθείτε ένα Κατάστημα της Τράπεζας, όπου θα υπογράψετε τη σχετική αίτηση και τη σύμβαση και θα παραλάβετε τον Κωδικό Χρήστη (UserID).

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η τήρηση λογαριασμού σε ευρώ στην Εθνική Τράπεζα.

Ενημερωθείτε για τυχόν έγγραφα που θα χρειαστεί να προσκομίσετε για να πιστοποιήσετε τα στοιχεία σας από το ενημερωτικό έντυπο "Συστηθήκατε; Αν όχι… κάντε το τώρα".

Με την εγγραφή σας στο i-bank Internet Banking έχετε άμεσα πρόσβαση σε πληροφόρηση και συναλλαγές από οποιοδήποτε σταθερό ή κινητό τηλέφωνο (μέσω του i-bank Phone Banking), καθώς και από το Smartphone κινητό σας (μέσω του i-bank Mobile Banking).

  • Τράπεζα Πειραιώς

Η τράπεζα δίνει τη δυνατότητα εγγραφής στην υπηρεσία winbank web banking ή winbank mobile banking δωρεάν, χωρίς επίσκεψη σε κατάστημα.

Για την ολοκλήρωση της εγγραφής θα χρειαστείτε:

- Να έχετε στην κατοχή σας το κινητό τηλέφωνο που έχετε δηλώσει στη Τράπεζα.

- Να θυμάστε το PIN της χρεωστικής σας κάρτας που θα καταχωρήσετε, καθώς θα το χρησιμοποιήσετε στο τελευταίο στάδιο της εγγραφής, που γίνεται μέσω του αυτόματου συστήματος αναγνώρισης ομιλίας (Voice IVR) της Τράπεζας.

Κάντε την εγγραφή σας εδώ

Εναλλακτικά μπορείτε να εμπιστευτείτε κατάστημα της τράπεζας για να υποβάλλετε αίτηση εγγραφής στην υπηρεσία.