A- A+
Eurobank: Δάνεια 100 εκατ. ευρώ σε ΜΜΕ με χαμηλά επιτόκια μέσω ΕΤΕπ
Σύμβαση δανείων 100 εκατ. ευρώ που θα χορηγηθούν με ευνοϊκούς όρους σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις για επενδύσεις και κεφάλαια κίνησης, υπέγραψε η Eurobank με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ).

Η συγκεκριμένη ενέργεια εντάσσεται στο ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσεων της Τράπεζας « Με τις Επιχειρήσεις για την Ανάπτυξη», το οποίο στηρίζει τις ελληνικές επιχειρήσεις να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες της συγκυρίας, αλλά και να αναπτύξουν την εξαγωγική τους δραστηριότητα.

Το ποσό αυτό των 100 εκατ. ευρώ αποτελεί την πρώτη δόση από το σύνολο των 200 εκατ. ευρώ που προβλέπεται να χορηγηθούν στη Eurobank από την ΕΤΕπ, με την εγγύηση του «Ελληνικού Ταμείου Εγγυοδοσίας Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων για Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις».

Με τη χρηματοδότηση αυτή εγκαινιάζεται η χορήγηση δανείων της ΕΤΕπ σε τράπεζες στην Ελλάδα με την εγγύηση του Ταμείου Εγγυοδοσίας, για την ενίσχυση της ρευστότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης και την ανάκαμψη της οικονομικής δραστηριότητας.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, με την υπογραφή της νέας αυτής σύμβασης, η Eurobank συνεχίζει την εξαιρετική συνεργασία που έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια με την ΕΤΕπ, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, σε συνεργασία με τις θυγατρικές Τράπεζες.

Παράλληλα, επιβεβαιώνει την προσήλωσή της στην αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών δυνατοτήτων, δράσεων και προγραμμάτων για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και, ευρύτερα, της ανάπτυξης της οικονομικής δραστηριότητας στη χώρα μας.