A- A+
Eurobank: Απόδοση 5% με τη νέα προθεσμιακή 5 μηνών
Μία νέα προθεσμιακή 5μηνης διάρκειας με επιτόκιο 5% για ποσά άνω των €100.000 λάνσαρε η Eurobank, η οποία προχώρησε τις προηγούμενες ημέρες σε αυξήσεις στις αποδόσεις όλων των προϊόντων της.

ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΕΠΙΤΟΚΙΩΝ
Ολες οι προθεσμιακές καταθέσεις ΕΔΩ
Πρόκειται για το καταθετικό πρόγραμμα «5Χ5», το οποίο αφορά αποκλειστικά μόνο νέα κεφάλαια που θα εισρεύσουν στα ταμεία της τράπεζας, το βασικό χαρακτηριστικό της οποίας είναι η ετησιοποιημένη απόδοση 5% για 5 μήνες.

Οι τόκοι καταβάλλονται κάθε μήνα, ενώ σε περίπτωση πρόωρης ανάληψης του κεφαλαίου, προβλέπεται ποινή που αντιστοιχεί στους τόκους 2 μηνών.

Νέα προϊόντα με κλιμακωτά επιτόκια έως 8,60%

Η τράπεζα προχώρησε από τις 26/1 σε αναθεώρηση της επιτοκιακής της πολιτικής στους λογαριασμούς προθεσμίας, προσφέροντας ελκυστικές επιλογές για καταθέσεις από 1 έως και 12 μήνες.

Αναλυτικότερα, η τράπεζα προσφέρει τους τρεις ακόλουθους τύπους προϊόντων:

Α) STEP UP. Πρόκειται για προθεσμιακή κατάθεση 3 μηνών, με επιτόκιο που αυξάνεται κάθε μήνα.

Η καταβολή των τόκων γίνεται σε μηνιαία βάση, ενώ κάθε μήνα επίσης δίνεται η δυνατότητα πρόωρης ανάληψης των καταθέσεων χωρίς καμία ποινή.

Η μέση ετησιοποιημένη απόδοση στο τρίμηνο μπορεί να φτάσει έως και το 4,50% ανάλογα με το ποσό της κατάθεσης, που μπορεί να ξεκινά από τις 10.000 ευρώ.

Β) Προθεσμιακή Κατάθεση X2. Το προϊόν αποτελεί πρόταση αποταμίευσης 12 μηνών, με κύριο χαρακτηριστικό τον διπλασιασμό του επιτοκίου τον 6ο και τον 12ο μήνα της κατάθεσης.

Στα πλεονεκτήματα του προϊόντος περιλαμβάνεται το γεγονός ότι δίνεται η δυνατότητα πρόωρης ανάληψης κάθε μήνα χωρίς ποινή, κατά την ημερομηνία καταβολής των τόκων, που επίσης γίνεται σε μηνιαία βάση.

Το επιτόκιο σε ορισμένες περιόδους εκτοκισμού μπορεί να φτάσει έως και το 8,60%, ενώ η μέγιστη μέση απόδοση που μπορεί να επιτευχθεί ανέρχεται σε 4,96%.

Το ελάχιστο ποσό της κατάθεσης είναι οι 10.000 ευρώ.

Γ) Ευρωπαϊκός Προθεσμιακός. Πρόκειται για απλό προθεσμιακό λογαριασμό, με προσυμφωνημένη διάρκεια που μπορεί να κυμαίνεται από 1 έως και 12 μήνες.

Η καταβολή των τόκων γίνεται στη λήξη της κατάθεσης, ενώ το ελάχιστο ποσό της διαμορφώνεται στις 10.000 ευρώ.

Το επιτόκιο ανάλογα με το ύψος της αποταμίευσης και τη διάρκειά της, μπορεί να φτάσει έως και το 4,40%.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι ειδικά για αυτό το προϊόν, υπάρχει δυνατότητα διαπραγμάτευσης στο κατάστημα της τράπεζας για ένα υψηλότερο επιτόκιο.

Μπορείτε να συγκρίνετε τα επιτόκια όλων των προϊόντων της Eurobank και των υπολοίπων τραπεζών, με το εργαλείο αναζήτησης προϊόντων του Moneyonline.gr.