A- A+
Εθνική Τράπεζα: Τέλος η ενημέρωση με ταχυδρομική αλληλογραφία για κινήσεις λογαριασμών

Τέλος στην έγχαρτη ενημέρωση των πελατών της που μέχρι σήμερα αποστέλλονταν μέσω ταχυδρομείου, βάζει η Εθνική Τράπεζα από τον Μάρτιο.

Συγκεκριμένα, προχωρά στη μετατροπή του τρόπου ενημέρωσης φυσικών προσώπων - δικαιούχων καταθετικών λογαριασμών που είναι χρήστες Internet Banking σε i-statements..

Το ίδιο έχουν κάνει από πέρυσι η Eurobank και η Τράπεζα Πειραιώς, ενώ στην Alpha Bank η ενημέρωση με φυσική αλληλογραφία γίνεται ανά 3 μήνες.

Τρεις τρόποι ενημέρωσης

Ως προς την Εθνική Τράπεζα, η αλλαγή αφορά λογαριασμούς ταμιευτηρίου, τρεχούμενους και όψεως, οι οποίοι θα εξυπηρετούνται μόνο με τα διαθέσιμα εργαλεία και κανάλια της ψηφιακής τραπεζικής.

Ειδικότερα, από την 1η έως την 24η Μαρτίου 2022 θα πραγματοποιηθεί αυτόματη μετατροπή σε ψηφιακά i-statements των βιβλιαρίων και των έγχαρτων statements υφιστάμενων καταθετικών λογαριασμών.

Μοναδική προϋπόθεση είναι ένας τουλάχιστον δικαιούχος να είναι εγγεγραμμένος στην εφαρμογή Internet Banking.

Από τη στιγμή της μετατροπής οι πελάτες θα εξακολουθήσουν να έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται για τις κινήσεις των καταθετικών λογαριασμών τους, με οποιονδήποτε από τους παρακάτω τρόπους:

  • Με χρήση χρεωστικής κάρτας σε ΑΤΜ
  • Με i-bank alert
  • Με push notification, για τους χρήστες Mobile Banking