A- A+
Εθνική Τράπεζα: Έχει δεχθεί 40.000 αιτήσεις για το «Εξοικονόμηση κατ΄ οίκον»
Περισσότερες από 40.000 αιτήσεις δανείων για υπαγωγή στο Πρόγραμμα έχει δεχθεί έως σήμερα η Εθνική Τράπεζα, η οποία έχει εγκρίνει συνολικά 105 εκατ. ευρώ, κατέχοντας την πρώτη θέση στην ελληνική αγορά.

Όπως ανακοίνωσε η τράπεζα, η αναθεώρηση του Προγράμματος η οποία περιλαμβάνει την παροχή νέων κινήτρων όπως η αύξηση της επιχορήγησης σε ποσοστό μέχρι και 70% των επιλέξιμων δαπανών, όπως και η κάλυψη της αμοιβής του συμβούλου έργου για την υποβολή της αίτησης, είχε ως αποτέλεσμα να ενταθεί το ενδιαφέρον των πολιτών.

Τους τελευταίους μήνες υποβάλλονται στην Τράπεζα πάνω από 150 αιτήσεις ημερησίως.

Ως τις αρχές Νοεμβρίου ολοκληρώθηκαν από πλευράς της Εθνικής (έγκριση, συγκέντρωση δικαιολογητικών κλπ) 8.500 φάκελοι οι οποίοι είτε έχουν υπαχθεί ήδη στο Πρόγραμμα είτε αναμένεται να υποβληθούν για υπαγωγή μέσα στο επόμενο διάστημα.

Αύξηση αιτήσεων

Ο ρυθμός των υποβαλλόμενων αιτήσεων αναμένεται να αυξηθεί ακόμα περισσότερο κατά το επόμενο διάστημα.

Η Εθνική Τράπεζα έχει εκταμιεύσει συνολικό ποσό 28 εκατ. ευρώ σε έργα που έχουν ολοκληρωθεί και σε έργα που βρίσκονται σε διαδικασία υλοποίησης.

Επιπλέον και προκειμένου να εξυπηρετούνται όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες σε σύντομο χρονικό διάστημα η Εθνική Τράπεζα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια επιτάχυνσης της διαδικασίας αξιολόγησης των αιτήσεων.

Σύμφωνα με την Εθνική Τράπεζα, στόχος της παραμένει μέγιστη απορρόφηση των κεφαλαίων κατά τους επόμενους μήνες, παρέχοντας στους ενδιαφερόμενους την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση για την ένταξή τους στο Πρόγραμμα.