A- A+
Εθνική Τράπεζα: Αύξησε τα επιτόκια όλων των πιστωτικών καρτών κατά 5 μονάδες βάσης

Σε αύξηση των επιτοκίων στις πιστωτικές της κάρτες για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό προχώρησε η Εθνική Τράπεζα στις 15/5/2020.

Πρόκειται για μία μικρή προς τα πάνω αναπροσαρμογή της τάξης των 5 μονάδων βάσης, η οποία εφαρμόστηκε τόσο στα επιτόκια για αγορές, όσο και στα επιτόκια για αναλήψεις μετρητών.

Έτσι, από τις 15/5 και για τον επόμενο μήνα, το επιτόκιο των go4more πιστωτικών καρτών της Εθνικής Τράπεζας διαμορφώνεται σε 15,16% για αγορές και σε 15,66% για αναλήψεις μετρητών.

Σημειώνεται πάντως ότι γενικά οι πιστωτικές κάρτες δεν ενδείκνυνται για δανεισμό, λόγω των υψηλών τους επιτοκίων.

Συμφέρουν κατά περίπτωση όταν πρόκειται για βραχυπρόθεσμη, μερικών μηνών, χρήση των ορίων, λόγω των υψηλών τους επιτοκίων σε σχέση με τα υπόλοιπα προϊόντα καταναλωτικής πίστης.

Η υπέρβαση του πιστωτικού ορίου

Επιπλέον, ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δείχνουν οι κάτοχοι πιστωτικών καρτών σε σχέση με το πιστωτικό τους όριο, ώστε να μην το ξεπερνούν.

Κι αυτό διότι οι χρεώσεις είναι τσουχτερές.

Ειδικότερα, ανέρχονται στα ακόλουθα επίπεδα:

  • Alpha Bank: 2,50% επί του ποσού της υπέρβασης
  • Eurobank: 5% επί του ποσού της υπέρβασης με ελάχιστο τα 5 ευρώ
  • Εθνική Τράπεζα: 5% επί του ποσού της υπέρβασης
  • Τράπεζα Πειραιώς: 5% επί του ποσού της υπέρβασης με μέγιστο τα 60 ευρώ

Εφόσον σας επιβληθεί μία τέτοια προμήθεια, θα πρέπει να αποπληρώσετε τουλάχιστον το υπερβάλλον ποσό, ώστε να μη συνεχιστεί η επιβάρυνση και στον επόμενο λογαριασμό.

Αν για παράδειγμα το πιστωτικό σας όριο είναι στις 3.000 ευρώ και το υπερβείτε κατά 200 ευρώ, τότε στον επόμενο λογαριασμό θα λάβετε μία χρέωση από 5 έως 10 ευρώ ανάλογα με την τράπεζά σας.

Πρόκειται για προμήθεια επιπλέον των τόκων που σας επιβαρύνουν, εάν δεν αποπληρώσετε το σύνολο του λογαριασμού σας στην ημερομηνία πληρωμής.