A- A+
Εθνική: Ρελάνς με επιτόκιο 4% σε 6μηνη προθεσμιακή
Σε εμπλουτισμό του χαρτοφυλακίου των προθεσμιακών της καταθέσεων προχωρά η Εθνική Τράπεζα, προσφέροντας ένα νέο πρόγραμμα 6μηνης διάρκειας με ελκυστικό επιτόκιο και ελευθερίες αναλήψεων.

Πρόκειται για το προϊόν «ΕΘΝΙΚΗ 3Χ2», το βασικό χαρακτηριστικό του οποίου είναι η αυξανόμενη απόδοση και η καταβολή των τόκων κάθε δύο μήνες.

Συγκεκριμένα, το επιτόκιο διαμορφώνεται ως εξής:

  • 3,90% στο πρώτο δίμηνο
  • 4% στο δεύτερο δίμηνο
  • 4,10% στο τρίτο δίμηνο

Η μέση ετήσια απόδοση στο 6μηνο ανέρχεται σε 4%.

Στα πλεονεκτήματα του νέου προγράμματος περιλαμβάνεται η ελευθερία ολικής ή μερικής ανάληψης των κεφαλαίων κάθε δύο μήνες, την ημέρα καταβολής των τόκων, με την προϋπόθεση για τη δεύτερη περίπτωση ότι το υπόλοιπο της κατάθεσης δε θα πέσει κάτω από τις 60.000 ευρώ, που αποτελεί και το ελάχιστο όριο για το άνοιγμα του λογαριασμού.

Μπορείτε να συγκρίνετε όλες τις προθεσμιακές καταθέσεις της Εθνικής Τράπεζας και των άλλων τραπεζών με το εργαλείο αναζήτησης προϊόντων του Moneyonline.gr.

Πλήρες χαρτοφυλάκιο

Με την προσθήκη του νέου προϊόντος η Εθνική Τράπεζα προσφέρει ένα πλήρες χαρτοφυλάκιο προθεσμιακών καταθέσεων με ελκυστικά επιτόκια σε διάφορες διάρκειες, ανάλογα με τις ανάγκες της πελατείας της.

Επιπλέον, τα προγράμματά της είναι μέσα στο πνεύμα της εποχής, καθώς παρέχουν ελευθερίες αναλήψεων πριν την προσυμφωνημένη διάρκεια της εκάστοτε προθεσμιακής.

Αναλυτικότερα, αυτήν την περίοδο η Εθνική προσφέρει τα ακόλουθα προγράμματα:

1) «Εθνική 4X2». Πρόκειται για προθεσµιακή κατάθεση διάρκειας οκτώ µηνών, µε τους τόκους να καταβάλλονται κάθε δύο µήνες.

Για τα πρώτα τρία δίµηνα η απόδοση του προϊόντος είναι 3,30%, ενώ για το τελευταίο δίµηνο η απόδοση του προϊόντος ανεβαίνει στο 4%.

Ο πελάτης έχει το δικαίωµα να προεξοφλήσει στο τέλος κάθε διµήνου το προϊόν χωρίς κόστος επιλέγοντας ουσιαστικά ο ίδιος τη λήξη του.

Ο καταθέτης µπορεί να προχωρήσει και σε πρόωρη µερική ανάληψη των χρηµάτων του, υπό την προϋπόθεση ότι το υπόλοιπο δεν θα πέσει κάτω από τις 20.000 ευρώ, που αποτελεί και το ελάχιστο όριο για το άνοιγµα του λογαριασµού.

2) «Εθνική 170». Το συγκεκριμένο προϊόν, διάρκειας περίπου 17 μηνών, αποδίδει τους τόκους στον πελάτη κάθε 170 ημέρες.

Η απόδοσή του διαμορφώνεται στο 4,50% την πρώτη περίοδο εκτοκισμού (πρώτες 170 ημέρες), 4,25% τη δεύτερη και 4% την τρίτη.

Ο πελάτης έχει στην ημερομηνία πληρωμής κάθε τοκοφόρου περιόδου δικαίωμα πρόωρης ολικής εξόφλησης της κατάθεσης χωρίς κόστος και πρόωρης μερικής εξόφλησης υπό την προϋπόθεση ότι το εναπομένον επενδεδυμένο κεφάλαιο θα παραμείνει πάνω από τις 100.000 ευρώ, που αποτελεί το ελάχιστο ποσό για το άνοιγμα του λογαριασμού.

3) ΔΩΡΟ ΕΘΝΙΚΗ. Η διάρκεια της κατάθεσης είναι 18 μηνών, ενώ ο πελάτης έχει το πλεονέκτημα ότι λαμβάνει τους τόκους κάθε μήνα.

Το επιτόκιο της κατάθεσης διαμορφώνεται σε 3,1% για τις 13 περιόδους εκτομισμού, το οποίο διπλασιάζεται στις υπόλοιπες 5 καταβολές φτάνοντας το 6,2%.

Η μέση ετησιοποιημένη απόδοση της προθεσμιακής κατάθεσης πριν από τους φόρους ανέρχεται σε 3,96%.

Το ελάχιστο ποσό της κατάθεσης είναι τα 20.000 ευρώ.

4) ΜΗΝΙΑΙΟ. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα απευθύνεται σε καταθέτες με αποταμιεύσεις τουλάχιστον 20.000 ευρώ και διατίθεται σε 6μηνη και 12μηνη έκδοση.

Αναλυτικότερα, για διάστημα 6 μηνών το επιτόκιο ανάλογα με το ποσό της κατάθεσης κυμαίνεται από 2,50% έως 3,70%, ενώ για τους 12 μήνες μεταξύ 2,70% και 3,80%.

Το πλεονέκτημα της κατάθεσης «ΜΗΝΙΑΙΟ» είναι ότι οι τόκοι καταβάλλονται στον πελάτη κάθε μήνα.

5) «5Y ZERO COUPON - CALLABLE». Πρόκειται για προθεσμιακό λογαριασμό σε ευρώ με προσυμφωνημένη διάρκεια 5 ετών και ελάχιστο ποσό κατάθεσης μόλις τις 10.000 ευρώ.

Η συνολική της απόδοση διαμορφώνεται σε 23%, ποσοστό που αντιστοιχεί σε ένα μέσο ετήσιο επιτόκιο για τα επόμενα 5 έτη στο 4,60%.

Σύμφωνα με τους όρους του προϊόντος, η τράπεζα έχει τη δυνατότητα ανάκλησής του μετά τον πρώτο χρόνο ζωής του.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, η τελική (μικτή) απόδοση για τον καταθέτη διαμορφώνεται ως εξής:

• Ανάκληση με τη συμπλήρωση του 1ου έτους: 5%
• Ανάκληση με τη συμπλήρωση του 2ου έτους: 10%
• Ανάκληση με τη συμπλήρωση του 3ου έτους: 15%
• Ανάκληση με τη συμπλήρωση του 4ου έτους: 20%

Σε κάθε περίπτωση, ο τόκος αποδίδεται στον πελάτη στη λήξη του προϊόντος ή κατά την ημερομηνία ανάκλησής του.