A- A+
Εθνική: Ποντάρετε με ασφάλεια στο ΧΑ - Απόδοση έως 15% και ελάχιστο εγγυημένο επιτόκιο 0,20%
Να ποντάρουν στην άνοδο του ελληνικού χρηματιστηρίου χωρίς ρίσκο για το αρχικό τους κεφάλαιο και με απόδοση που μπορεί να φτάσει ως το 15%, έχουν οι πελάτες της Εθνικής Τράπεζας.

Το προϊόν εγγυημένου κεφαλαίου ΚΕΦΑΛΑΙΟ PLUS «FTSE/ATHEX EXCEL+» δίνει αυτή τη δυνατότητα, προστατεύοντας την αρχική τοποθέτηση και προσφέροντας ελάχιστο επιτόκιο, εάν οι μετοχές κινηθούν πτωτικά.

Τα βασικά χαρακτηριστικά

Η διάρκεια του προϊόντος είναι 12 μήνες και το ελάχιστο ποσό της επένδυσης είναι οι 30.000 ευρώ.

Η τελική απόδοση για τον επενδυτή εξαρτάται από την πορεία του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE/ATHEX Large Cap του ΧΑ.

Αυτή διαμορφώνεται ως εξής:

- Αν κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια του χρόνου στο κλείσιμο της ημέρας ο δείκτης εμφανίσει αύξηση πάνω από 15% σε σχέση με την αρχική τιμή, τότε η απόδοση διαμορφώνεται στο 1%.

- Αν ο δείκτης δεν καταγράψει σε κανένα κλείσιμο άνοδο μεγαλύτερη του 15% σε σχέση με την αρχική τιμή και στη λήξη η τιμή του είναι μειωμένη σε σχέση με την αρχική, τότε η απόδοση διαμορφώνεται στο 0,20%

- Αν ο δείκτης δεν καταγράψει σε κανένα κλείσιμο άνοδο μεγαλύτερη του 15% σε σχέση με την αρχική τιμή και στη λήξη η τιμή του είναι αυξημένη σε σχέση με την αρχική, τότε θα λάβει απόδοση ίση με την άνοδο του δείκτη

Άρα στο καλύτερο σενάριο η απόδοση διαμορφώνεται στο 15% και στο χειρότερο στο 0,20%.