A- A+
Εθνική: Εφάπαξ ή μηνιαία σύνταξη με επένδυση από €5.000
Τη δυνατότητα συγκέντρωσης ενός σημαντικού κεφαλαίου σε προκαθορισμένη ημερομηνία στο μέλλον δίνει το νέο πρόγραμμα Εφάπαξ Εθνικής, που προσφέρει η Εθνική Τράπεζα μέσω της ασφαλιστικής της.

Πρόκειται για τραπεζοασφαλιστικό πρόγραμμα τύπου Unit Linked, Ασφαλιστικού και Επενδυτικού χαρακτήρα ταυτόχρονα, που συνδυάζει αφενός εγγυημένο κεφάλαιο κι εξασφαλισμένη απόδοση στη λήξη του προγράμματος και αφετέρου ασφαλιστική κάλυψη ζωής.

Με το νέο πρόγραμμα σας παρέχεται η ευελιξία να συγκεντρώσετε ένα σημαντικό κεφάλαιο προκειμένου να καλύψετε τις μελλοντικές σας ανάγκες, όπως είναι οι σπουδές των παιδιών ή η ενίσχυση της σύνταξης.

Κύρια χαρακτηριστικά

Η διάρκεια του προγράμματος είναι 10, 15 ή 20 έτη ανάλογα με την έκδοση. Η διάθεση του προγράμματος γίνεται σε επαναλαμβανόμενες εκδόσεις και πραγματοποιείται μέσα σε ένα προκαθορισμένο διάστημα προεγγραφών, στο οποίο μπορείτε με μία μόνο επίσκεψη στο Κατάστημα να προεγγραφείτε και να συμμετάσχετε στο πρόγραμμα.

Στο πρόγραμμα μπορείτε να συμμετάσχετε με μία εφάπαξ πληρωμή ασφαλίστρου, σε πολλαπλάσια του ποσού των 1.000 ευρώ και με ελάχιστο το ποσό των 5.000 ευρώ.

Το Επενδυόμενο Ασφάλιστρο κατανέμεται αποκλειστικά σε μερίδια του ειδικά σχεδιασμένου Εσωτερικού Μεταβλητού Κεφαλαίου της Εθνικής Ασφαλιστικής, το οποίο επενδύεται σε προθεσμιακή κατάθεση ειδικού τύπου της Εθνικής Τράπεζας, προσφέροντας εγγυημένο κεφάλαιο και εξασφαλισμένη απόδοση στη λήξη του προγράμματος.

Εφάπαξ ή σύνταξη

Το ποσό που θα διαμορφωθεί στη λήξη του προγράμματος μπορεί να καταβληθεί εφάπαξ ή με τη μορφή μηνιαίας σύνταξης, ως εξής :

  • ισόβια μηνιαία σύνταξη
  • ισόβια μηνιαία σύνταξη με εγγυημένη περίοδο 10 ετών
  • ισόβια μηνιαία σύνταξη μεταβιβαζόμενη κατά 60% στον/στην σύζυγο σε περίπτωση θανάτου του ασφαλιζόμενου

Η επιλογή καθώς και ο υπολογισμός της ισόβιας μηνιαίας σύνταξης γίνονται στη λήξη του προγράμματος. Εξάλλου, παρέχεται δυνατότητα μερικής ή ολικής ρευστοποίησης του συμβολαίου μετά τον πρώτο μήνα ισχύος του συμβολαίου.

Ασφαλιστική προστασία

Σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος σας παρέχεται ασφαλιστική προστασία σε περίπτωση απώλειας ζωής, η οποία διπλασιάζεται (μέχρι του ποσού των 100.000 ευρώ και αθροιστικά για όλες τις συμμετοχές στο Εφάπαξ Εθνικής μέχρι του ποσού των 300.000 ευρώ) σε περίπτωση απώλειας ζωής από ατύχημα, όπως καθορίζεται στους επιμέρους ασφαλιστικούς όρους του ασφαλιστικού και επενδυτικού προγράμματος.

Με την ενσωμάτωση της Ασφάλειας Ζωής στο πρόγραμμα Εφάπαξ Εθνικής εξασφαλίζετε τους δικούς σας ανθρώπους σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος.

Σημείωνεται ότι μπορείτε να προσφέρετε το πρόγραμμα σε ένα συγγενικό σας πρόσωπο (π.χ. σύζυγο, παιδί, εγγόνι), με στόχο την υποστήριξη του δικού του οικονομικού προγραμματισμού.

Με αυτόν τον τρόπο βοηθάτε τα αγαπημένα σας πρόσωπα να συγκεντρώσουν ένα σημαντικό κεφάλαιο για να καλύψουν προγραμματισμένες ανάγκες τους σε βάθος χρόνου, όπως πρόσθετο εισόδημα κατά τα χρόνια της συνταξιοδότησης, εξασφάλιση ενός σημαντικού ποσού για το παιδί, που θα το στηρίξει στα πρώτα νεανικά του χρόνια (φοιτητής, νέος επαγγελματίας, οικογενειάρχης).