A- A+
ΕΤΕ: Προϊόντα εγγυημένου κεφαλαίου με ελάχιστη απόδοση 0,10% και προοπτική κέρδους έως 12%

Στην ανανέωση των προγραμμάτων εγγυημένου κεφαλαίου και ελάχιστης απόδοσης που είναι συνδεδεμένα με τις αγορές, προχώρησε για δύο ακόμη εβδομάδες η Εθνική Τράπεζα.

Ο λόγος γίνεται για τη σειρά προϊόντων ΚΕΦΑΛΑΙΟ PLUS, που ανανεώνεται κάθε δύο εβδομάδες από την τράπεζα.

Εκτός από την εγγύηση στο αρχικό κεφάλαιο της επένδυσης, τα προϊόντα αυτά προσφέρουν μία ελάχιστη εγγυημένη απόδοση 0,10% και προοπτική για κέρδη έως και 12% ανάλογα με την πορεία των συνδεδεμένων δεικτών.

Έτσι, ο καταθέτης εξασφαλίζει ένα μίνιμουμ επιτόκιο, ανάλογο εκείνων που προσφέρουν οι προθεσμιακές καταθέσεις και ευελπιστεί σε μία υψηλότερη τελική απόδοση, χωρίς κανένα ρίσκο.

Οι όροι των δύο εκδόσεων.

Τα δύο προϊόντα της σειράς ΚΕΦΑΛΑΙΟ PLUS που θα είναι διαθέσιμα έως τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου από τα καταστήματα της Εθνικής Τράπεζας, είναι τα εξής:

  • UR/USD Discrete Range+2M I

Η διάρκεια της έκδοσης είναι 2 μήνες και το ελάχιστο ποσό επένδυσης τα 10.000 ευρώ.

Προσφέρει ελάχιστη εγγυημένη απόδοση 0,10%. Ωστόσο, βάση της πορείας της ισοτιμίας ευρώ - δολαρίου, το επιτόκιο μπορεί να ανέλθει στο 1%.

Συγκεκριμένα, για να λάβει ο επενδυτής τη μέγιστη απόδοση, θα πρέπει η ισοτιμία ευρώ - δολαρίου να κινηθεί εντός ενός εύρους μετακύ -1,80% και +1,80% επί της αρχικής παρατήρησης.

Έτσι, ο πελάτης εισπράττει στην Ημερομηνία Λήξης του προϊόντος απόδοση:

• 1,00% εάν επιτευχθεί η παραπάνω Συνθήκη.

• 0,10%σε κάθε άλλη περίπτωση.


  • «Lillium 2Υ€lite+I»

Η διάρκεια της έκδοσης είναι 24 μήνες και το ελάχιστο ποσό επένδυσης τα 30.000 ευρώ.

Προσφέρει ελάχιστη ετήσια εγγυημένη απόδοση 0,10%.

Από εκεί και πέρα, η μέγιστη απόδοση μπορεί να φτάσει έως και το 12%, βάση της πορείας του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης του ελληνικού χρηματιστηρίου (FTSE/ATHEX Large Cap®).

Ειδικότερα, ο επενδυτής λαμβάνει κάθε έτος απόδοση που είναι το μέγιστο ποσοστό μεταξύ του 12% μειωμένου κατά το άθροισμα τυχόν αρνητικών μηνιαίων Μεταβολών του δείκτη του ΧΑ.

Για παράδειγμα:
(κάντε κλικ στον πίνακα για μεγέθυνση)