A- A+
ETE: Νέα επενδυτικά στοιχήματα χωρίς κανένα ρίσκο με απόδοση έως και 10% - Πώς λειτορυγούν

Στην ανανέωση δύο προγραμμάτων εγγυημένου κεφαλαίου προχώρησε η Εθνική Τράπεζα, δίνοντας τη δυνατότητα σε όσους έχουν τουλάχιστον 10.000 ευρώ να πετύχουν υψηλές αποδόσεις χωρίς ρίσκο.

Ο λόγος γίνεται για τη σειρά προϊόντων «ΚΕΦΑΛΑΙΟ PLUS», οι νέες εκδόσεις της οποίας είναι διαθέσιμες στο κοινό έως και την ερχόμενη εβδομάδα.

Τα διαθέσιμα προγράμματα είναι συνδεδεμένα με την ισοτιμία ευρώ - δολαρίου ή με τον πορεία του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης του ελληνικού χρηματιστηρίου και εκτός από την εγγύηση στο αρχικό κεφάλαιο, μπορεί να προσφέορυν ακόμη και μία ελάχιστη εγγυημένη απόδοση.

Αναλυτικότερα, τα χαρακτηριστικά τους είναι τα εξής:

- Το «EUR/USD Discrete Range+II» με 100% προστασία στο αρχικό κεφάλαιο, αλλά χωρίς ελάχιστη εγγυημένη απόδοση.

Ανάλογα με την πορεία της ισοτιμίας ευρώ - δολαρίου η απόδοση φτάνει στο 1%.

Για να συμβεί αυτό θα πρέπει η ισοτιμία να παραμείνει καθ' όλη τη διάρκεια του τριιμήνου εντός ενός εύρους τιμών από -1,75% έως +1,75% σε σχέση με την αρχική παρατήρηση

Η διάρκειά του είναι 3 μήνες και το ελάχιστο ποσό της κατάθεσης είναι οι 10.000 ευρώ.


- Το «FTSE/ATHEX EXCEL+» με διάρκεια 12 μήνες και ελάχιστο ποσό επένδυσης τις 30.000 ευρώ.

Η τελική απόδοση για τον επενδυτή εξαρτάται από την πορεία του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE/ATHEX Large Cap του ΧΑ.

Αυτή διαμορφώνεται ως εξής:

- Αν κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια του χρόνου στο κλείσιμο της ημέρας ο δείκτης εμφανίσει αύξηση πάνω από 10% σε σχέση με την αρχική τιμή, τότε η απόδοση διαμορφώνεται στο 1%.

- Αν ο δείκτης δεν καταγράψει σε κανένα κλείσιμο άνοδο μεγαλύτερη του 10% σε σχέση με την αρχική τιμή και στη λήξη η τιμή του είναι μειωμένη σε σχέση με την αρχική, τότε η απόδοση διαμορφώνεται στο 0,15%

- Αν ο δείκτης δεν καταγράψει σε κανένα κλείσιμο άνοδο μεγαλύτερη του 10% σε σχέση με την αρχική τιμή και στη λήξη η τιμή του είναι αυξημένη σε σχέση με την αρχική, τότε θα λάβει απόδοση ίση με την άνοδο του δείκτη

Άρα στο καλύτερο σενάριο η απόδοση διαμορφώνεται στο 10% και στο χειρότερο στο 0,15%.