A- A+
Έσπασαν τα τηλέφωνα στα call centers των τραπεζών - Τι ζητούν οι πελάτες

Σημαντική αύξηση καταγράφουν τα εισερχόμενα τηλεφωνήματα στα call centers των τραπεζών από πελάτες που ζητούν οδηγίες για μία σειρά από συναλλαγές.

Με το ξέσπασμα της κρίσης του κορωνοϊού οι μετακινήσεις περιορίστηκαν σημαντικά, καθιστώντας εκ νέου αναγκαία τη χρήση των υπηρεσιών ηλεκτρονικής τραπεζικής για την εκτέλεση καθημερινών συναλλαγών.

Ωστόσο, μεγάλος αριθμός συνδρομητών είτε είχε ξεχάσει/ κλειδώσει τους κωδικούς για την είσοδο στο λογαριασμό του ή δεν ήξερε πως να το χρησιμοποιήσει για την εκτέλεση συναλλαγών, ενώ δεν ήταν λίγοι και εκείνοι που δεν είχαν καν συνδρομή και ήθελαν οδηγίες για την ενεργοποίησή της.

Πάνω από μισό εκατ. κλήσεις!

Έτσι, μην γνωρίζοντας ότι όλες αυτές οι πληροφορίες βρίσκονται online καλούν τα call centers των τραπεζών για να τους ενημερώσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα μέσα Μαρτίου μέχρι σήμερα, κάθε εβδομάδα οι υπηρεσίες τηλεφωνικής εξυπηρέτησης των τραπεζών δέχονται κατά μέσο όρο περισσότερες από 500.000 κλήσεις.

Πρόκειται για τεράστιο αριθμό, γεγονός που προκαλεί σημαντικής καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση των πελατών, οι οποίοι αναμένουν αρκετή ώρα στο ακουστικό τους για να μιλήσουν με εκπρόσωπο της τράπεζας.

Το γεγονός αυτό έχει αναγκάσει τις τράπεζες να προβούν σε προσλήψεις για κάλυψη θέσεων στα τηλεφωνικά τους κέντρα, τα οποία με τις σημερινές συνθήκες είναι υποστελεχωμένα, μετά το ψαλίδισμα των θέσεων εργασίας τα προηγούμενα χρόνια.

Για να μην περιμένετε στο ακουστικό

Αν δεν θέλετε λοιπόν να είστε στην αναμονή για πολύ ώρα, σας συνιστούμε να διαβάσετε τους ακόλουθους οδηγούς, στους οποίους περιγράφονται με απλά λόγια τα βήματα που πρέπει να κάνετε για βασικές online εργασίες:


Τα τηλέφωνα των τραπεζών

Αν παρ΄ όλα αυτά είστε παραδοσιακός τύπος και θέλετε να μιλήσετε με εκπρόσωπο της τράπεζάς σας για να σας καθοδηγήσει, μπορείτε να καλέσετε στα ακόλουθα τηλέφωνα:

  • Alpha Bank: 2103260000
  • Eurobank: 2109555000
  • Εθνική Τράπεζα: 181818 ή 2104848484
  • Τράπεζα Πειραιώς: 182838 ή 2103288000