A- A+
Έρχονται προϊόντα με σταθερά επιτόκια για πάντα και στα επαγγελματικά δάνεια

Νέα επαγγελματικά δάνεια με σταθερά επιτόκια για όλη τη διάρκεια εξόφλησης θα λανσάρουν οι τράπεζες το επόμενο διάστημα, κατά τα πρότυπα των στεγαστικών.

Όπως έχει γίνει γνωστό, την αρχή κάνει η Eurobank, η οποία θα θέσει άμεσα στη διάθεση των πελατών της, επαγγελματιών και επιχειρήσεων, δάνεια με σταθερές δόσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Το είδος της χρηματοδότησης

Συγκεκριμένα, προχωράει στην εισαγωγή επαγγελματικών επενδυτικών δανείων σταθερού επιτοκίου για όλη τη διάρκεια της επένδυσης.

Με τον τρόπο αυτό ο δανειολήπτης γνωρίζει εκ των προτέρων τις δόσεις που θα πληρώνει κατά τη διάρκεια της επένδυσης.

Επιπρόσθετα, κλειδώνει το επιτόκιο στα σημερινά χαμηλά επίπεδα και δεν ανησυχεί για το ενδεχόμενο αύξησης του κόστους δανεισμού στην ευρωζώνη, για όλη τη διάρκεια του δανείου.

ADVERTISEMENT

Ευκαιρίες μέσω ΕΑΤ

Μπορεί οι μικρές επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες να μην έχουν πρόσβαση στα προγράμματα του Ταμείου Ανάκαμψης, αλλά έχουν τη δυνατότητα χρηματοδότησης μέσω των δράσεων της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας (ΕΑΤ).

Στην προκειμένη περίπτωση η ΕΑΤ εγγυάται ένα μέρος του δανείου, διευκολύνοντας την έγκριση της χρηματοδότησης και μειώνοντας το επιτόκιο.

Έτσι, μπορεί ένα πρόγραμμα μέσω ΕΑΤ να είναι πιο ελκυστικό σε σχέση με ένα δάνειο που υποστηρίζεται από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Και το πιο σημαντικό είναι ότι οι δράσεις αυτές ήδη τρέχουν και δεν υπάρχει καμία αναμονή για την εξασφάλιση της επιδιωκόμενης χρηματοδότησης.