A- A+
Έρχονται νέες εξαιρέσεις από το τέλος ακινήτων – Σήμερα η νέα εγκύκλιος
Νέες εξαιρέσεις από την καταβολή του τέλους ακινήτων προανήγγειλε ο Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος από τη βήμα της Βουλής, ενώ διευκρίνισε ότι από το 2012 η πληρωμή του θα γίνεται σε περισσότερες δόσεις.

Όπως είπε ο κ. Παπαδήμος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της γενικής γραμματέως του ΚΚΕ κυρίας Αλέκας Παπαρήγα στο πλαίσιο της «ώρας του πρωθυπουργού», το υπουργείο Οικονομικών θα ανακοινώσει σήμερα μία σειρά βελτιωτικών ρυθμίσεων με την οποία επιχειρείται διόρθωση λαθών.

Στην κατεύθυνση αυτή θεσπίζεται μειωμένο τέλος για ιδιοκτήτες πολύτεκνους με χαμηλό εισόδημα, για ανάπηρους, για προστάτες ατόμων με αναπηρία, καθώς και για μακροχρόνια άνεργους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη νέα εγκύκλιο που αναμένεται να δοθεί σήμερα στη δημοσιότητα, θα προβλέπεται ότι ο συμψηφισμός των λαθών που στους λογαριασμούς που έχουν ήδη αποσταλεί θα γίνει στη δεύτερη δόση.

Ως εκ τούτου, οι φορολογούμενοι θα κληθούν να καταβάλλουν με αυτόν το λογαριασμό τα αυξημένα τέλη, και το όποιο λάθος υπάρχει θα διορθωθεί στον επόμενο λογαριασμό που θα λάβουν.

Διαβάστε επίσης

* Αλαλούμ με το τέλος ακινήτων – Στα «σκαριά» νέα εγκύκλιος για παράταση προθεσμιών και εξαιρέσεις
* Δε θα κόβεται το ρεύμα σε όσους αποδεδειγμένα δεν μπορούν να πληρώσουν το τέλος ακινήτων
* Ειδική γραμμή ενημέρωσης για το τέλος ακινήτων από τη ΔΕΗ - ΟΔΗΓΟΣ: 17 ερωταπαντήσεις
* Υπολογίστε την έκτακτη εισφορά ακινήτων - Πίνακες και παραδείγματα