A- A+
Έρχονται γνήσιο υπογραφής και online ανανέωση διαβατηρίου μέσω του gov

Τη δυνατότητα να ανανεώνουν online το διαβατήριό τους και να εκδίδουν έγγραφα με το γνήσιο της υπογραφής τους μέσω gov, θα έχουν σύντομα οι πολίτες.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, είπε πως η εφαρμοφή για τα διαβατήρια θα τεθεί στη διάθεση των πολιτών μέχρι το τέλος του 2021.

Ως προς το γνήσιο της υπογραφής, τόνισε ότι είναι θέμα χρόνου η δυνατότητα online παροχής της υπηρεσίας από το gov.gr.

Με τον τρόπο αυτό θα ελαχιστοποιηθεί η ταλαιπωρία των πολιτών, καθώς δεν θα χρειάζεται να μεταβαίνουν σε αστυνομικά τμήματα ή ΚΕΠ, όπως ισχύει σήμερα.

Ιατρικός φάκελος σε ένα app

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στην εφαρμογή MyHealth που ήδη παρέχει στους πολίτες πλήρη πρόσβαση στο ιστορικό των ιατρικών συνταγών και παραπεμπτικών τους.

Παλαιότερα, στο σύστημα της συνταγογράφησης είχαν πρόσβαση μόνο οι γιατροί. «Δεν είχαμε όμως εμείς πρόσβαση στα δεδομένα μας. Πλέον όμως έχουμε μέσω αυτής της εφαρμογής» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πιερρακάκης.

Όπως εξήγησε, με την εφαρμογή βλέπει ο κάθε πολίτης όχι μόνο το ιστορικό για τη συνταγογράφηση και τα παραπεμπτικά του, αλλά λαμβάνει και ιατρικές βεβαιώσεις.

Όπως είναι για παράδειγμα η ιατρική βεβαίωση που απαιτείται για δραστηριότητες αθλητισμού.