A- A+
Έρχονται τα ακόμη πιο έξυπνα ΑΤΜ εντός και εκτός τραπεζικών καταστημάτων

Τον εκσυγχρονισμό του δικτύου των ΑΤΜ τους και την αύξηση του αριθμού τους με στόχο την ποιοτικότερη εξυπηρέτηση των πελατών τους σχεδιάζουν οι τράπεζες αυτήν την περίοδο.

Μετά την αναβάθμιση του συνόλου των ΑΤΜ που βρίσκονται σε τραπεζικά καταστήματα, ώστε να επιτρέπεται η πίστωση ενός λογαριασμού σε πραγματικό χρόνο, προ των πυλών βρίσκεται ένας νέο γύρος εκσυγχρονισμού τους.

Στόχος των αλλαγών αυτών είναι από τη μία πλευρά να ελαχιστοποιηθεί ο χρόνος εκτέλεσης των συναλλαγών και από την άλλη να διευρυνθούν τα σημεία που μπορούν να γίνουν καταθέσεις μετρητών.

Η νέα λογική

Με τις επενδύσεις που θα πραγματοποιηθούν την επόμενη διετία για την αναβάθμιση των ΑΤΜ, οι καταναλωτές δεν θα χρειάζεται να έχουν μαζί την κάρτα τους για να εξυπηρετηθούν.

Θα προετοιμάζουν τη συναλλαγή που θέλουν να εκτελέσουν στο κινητό τους τηλέφωνο και το μόνο που θα κάνουν στο ΑΤΜ θα είναι το σκανάρισμα ενός QR Code που θα δημιουργείται εκείνη την στιγμή.

Το ΑΤΜ θα διαβάζει με τον τρόπο αυτό ποια συναλλαγή θέλει να πραγματοποιήσει ο πελάτης και θα την εκτελεί άμεσα.

Έτσι, δεν θα χρειάζεται η πλοήγηση το μενού του ΑΤΜ για επιλογή του τύπου της συναλλαγής.

Δείτε στο ακόλουθο βίντεο πως λειτουργεί η υπηρεσία σε ΑΤΜ στο εξωτερικό:


Καταθέσεις μετρητών

Επιπλέον, θα δοθεί η δυνατότητα κατάθεσης μετρητών σε πραγματικό χρόνο σε μεγαλύτερο αριθμό ΑΤΜ.

Αυτό θα καταστεί δυνατό με την αναβάθμιση των μηχανημάτων που βρίσκονται εκτός τραπεζικών καταστημάτων, για παράδειγμα σε σούπερ μάρκετ, εμπορικά κέντρα κα.

Εκεί, ο καθένας θα μπορεί να καταθέτει μετρητά που θα καταμετρώνται την ίδια στιγμή για την πίστωσή τους σε καταθετικό προϊόν πρώτης ζήτησης ή για την εξόφληση ενός λογαριασμού.

Με τον τρόπο αυτό, θα αυξηθούν τα σημεία εξυπηρέτησης των τραπεζών σε μεγάλο βαθμό, πέραν των καταστημάτων.

Σημειώνεται ότι σήμερα τα ΑΤΜ που βρίσκονται εκτός του δικτύου τους δεν επιτρέπουν την κατάθεση μετρητών.