A- A+
Έρχεται και τρίτη Επιστρεπτέα Προκαταβολή - 100.000 οι αιτήσεις στο β΄ κύκλο

Την προαναγγελία και τρίτου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής μέσα στον Αύγουστο έκανε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6, ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε πως μετά τις εκταμιεύσεις του β΄ γύρου της δράσης, που είναι προγραμματισμένες για αυτό το μήνα, θα εξεταστεί ένας νέος γύρος φθηνών κρατικών δανείων μέσα στο καλοκαίρι.

Όπως είπε, στη 2η επιτρεπτέα προκαταβολή, οι αιτήσεις για την οποία έχουν ολοκληρωθεί, υπάρχουν 100.000 δυνητικά δικαιούχοι, αριθμός μικρότερος από το αναμενόμενο.

Οι εκταμιεύσεις των δανείων αναμένεται να γίνουν σύμφωνα με τον υπουργό τη δεύτερη εβδομάδα του Ιουλίου.

«Η δική μας εκτίμηση ήταν ότι θα μπορούσαν να μπουν μέχρι 300.000 επιχειρήσεις» τόνισε ο κ. Σταϊκούρας.

Τρίτος γύρος δανείων

Διευκρίνισε δε ότι η άσκηση για την τρίτη επιστρεπτέα προκαταβολή θα γίνει «λαμβάνοντας υπόψη τα δυσμενη στοιχεία για τον τουρισμό για Ιούνιο και Ιούλιο».

Όπως είπε, «7.000 ξενοδοχεία είναι μεταξύ των δικαιούχων της 2ης επιστρεπτέας προκαταβολής».

Όσον αφορά την τρίτη φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι αν υλοποιηθεί αυτό θα γίνει τον Αύγουστο καθώς αυτό «θα εξαρτηθεί και από το πόσα χρήματα θα εκταμιευθούν» στην δεύτερη φάση του συγκεκριμένου προγράμματος.

«Οριοθετούμε το πρόβλημα, έχουμε ταμειακά διαθέσιμα» σημείωσε ο κ. Σταϊκούρας χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας την επάρκεια ρευστών διαθεσίμων για νέα πακέτα στήριξης των επιχειρήσεων.