A- A+
Έρχεται κατάρρευση (;) τιμών στα ακίνητα λόγω πλειστηριασμών
Πιθανή κατάρρευση των τιμών στην κτηματαγορά διαβλέπουν μεσίτες, λόγω της προσφοράς ακινήτων που θα αυξηθεί μέσω των πλειστηριασμών.

Η κυβέρνηση εκτιμά ότι από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα είναι έτοιμη η ηλεκτρονική πλατφόρμα, μέσω της οποίας θα βγαίνουν στο «σφυρί» τα κατασχεμένα ακίνητα των τραπεζών.

Με τον τρόπο αυτό θα δοθεί η δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους επενδυτές, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να τοποθετηθούν στην εγχώρια αγορά σε ελκυστικές τιμές.

Ντόμινο πτώσης

Τραπεζικά στελέχη εκτιμούν ότι οι τιμές στην οποία θα πουληθεί τουλάχιστον η πρώτη φουρνιά ακινήτων θα είναι χαμηλές, ενδεχομένως έως και 50% πιο κάτω από τις εμπορικές.

Εάν επαληθευτεί αυτή η εκτίμηση, τα «σκοτωμένα» ακίνητα θα παρασύρουν προς τα κάτω και τις αποτιμήσεις των λοιπών ακινήτων που βρίσκονται προς πώληση.

«Δεν μπορεί να πωλούνται σπίτια μέσω των πλειστηριασμών με εκπτώσεις 50% επί της εμπορικής τους αξίας και να μην υπάρχει προσαρμογή των τιμών και στην υπόλοιπη αγορά» επισημαίνει έμπειρος κτηματομεσίτης.

Τρεις φορές την εβδομάδα

Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί διενεργούνται ημέρα Τετάρτη ή Πέμπτη ή Παρασκευή, από τις 10:00 π.μ. έως τις 14.00 ή από τις 14.00 έως τις 18:00.

Σε περίπτωση υποβολής προσφοράς κατά το τελευταίο λεπτό του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού, ήτοι από ώρα 13:59:00 έως 13:59:59 ή από ώρα 17:59:00 έως 17:59:59, δίδεται αυτόματη παράταση πέντε λεπτών.

Για κάθε προσφορά που υποβάλλεται κατά το τελευταίο λεπτό της παράτασης, δίδεται νέα αυτόματη παράταση πέντε λεπτών, εφόσον υποβληθεί μεγαλύτερη προσφορά.

Οι παρατάσεις μπορούν να συνεχισθούν για χρονικό διάστημα όχι μεγαλύτερο των δύο ωρών από την ορισθείσα ώρα λήξης του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού, οπότε ολοκληρώνεται η διαδικασία υποβολής προσφορών.

Διαβάστε επίσης

* Ξεκινούν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακινήτων τον Αύγουστο - Σε εξέλιξη οι δοκιμές

* Στο «σφυρί» ακίνητα της Τρ. Πειραιώς μέσω e-δημοπρασιών - Νέα online υπηρεσία