A- A+
Έρχεται διπλασιασμός των GB από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας χωρίς χρέωση

Καλά είναι τα νέα για τους κατόχους κινητών τηλεφώνων, καθώς οι εταιρείες θα προχωρήσουν το επόμενο διάστημα σε διπλασιασμό των data για πλοήγηση στο ίντερνετ, χωρίς καμία επιπλέον χρέωση.

Το θέμα συζητήθηκε στη συνάντηση που είχαν με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη οι επικεφαλής των μεγαλύτερων εταιρειών του κλάδου την Παρασκευή το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου.

Το πιο πιθανό σενάριο μετά τις κυβενρητικές πιέσεις για μειώσεις των τιμολογίων αφορά στην παροχή περισσότερων MB τόσο στα νέα προγράμματα, όσο και σε όλους τους παλαιούς συνδρομητές χωρίς καμία χρέωση.

Δεν αποκλείεται μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις τα δεδομένα να διπλασιαστούν. Δηλαδή με το ίδιο πάγιο ο χρήστης θα έχει τα διπλάσια GB για πλοήγηση στο διαδίκτυο από το κινητό του.

Η συνάντηση των δύο πλευρών

Σύμφωνα με πληροφορίες οι εκπρόσωποι των εταρειών δεσμεύτηκαν ότι εντός των επόμενων ημερών θα εφαρμόσουν νέα τιμολογιακή πολιτική στις χρεώσεις των δεδομένων.

Πιθανότερη εκδοχή είναι, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ότι θα υπάρξει αύξηση των δεδομένων χωρίς αύξηση του κόστους για τους πολίτες.

Συγκεκριμένα συζητήθηκαν: ο ψηφιακός μετασχηματισμός της χώρας, οι χαμηλές επιδόσεις στους διεθνείς δείκτες ψηφιακής ωριμότητας και οι αναγκαίες επενδύσεις που πρέπει να γίνουν από τις επιχειρήσεις στους τομείς των δικτύων σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, η εφαρμογή του νέου νόμου για τις αδειοδοτήσεις, η ειδική φορολογία, καθώς και το ζήτημα του κόστους των δεδομένων της κινητής τηλεφωνίας.