A- A+
Έρχεται δεύτερο επίδομα για καύσιμα από Ιούλιο - Διεύρυνση δικαιούχων

Στη χορήγηση δεύτερου επιδόματος για τα καύσιμα κίνησης προσανατολίζεται η κυβέρνηση από τον ερχόμενο μήνα, καθώς οι τιμές παραμένουν στα ύψη.

Υπενθυμίζεται ότι ο τρέχον κύκλος του fuel pass λήγει την 30ή Ιουνίου, καθώς αφορούσε μόνο το β΄ τρίμηνο του 2022.

Ωστόσο, εντός του μήνα θα υπάρξουν ανακοινώσεις για το «fuel pass 2».

Περισσότεροι δικαιούχοι

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου, είναι πιθανό να διευρυνθούν οι δικαιούχοι της κάρτας καυσίμων με την αύξηση των εισοδηματικών κριτηρίων, ώστε να επωφεληθούν όσο περισσότεροι πολίτες γίνεται.

«Με τις τιμές των καυσίμων αντιμετωπίζουμε μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Ήδη τρέχει ένα πρόγραμμα στήριξης και προφανώς οι ανατιμήσεις καθιστούν αναγκαία την περαιτέρω παρέμβαση στο κομμάτι αυτό» σημείωσε σχετικά.

Όπως είπε, «η κατεύθυνση είναι να αξιοποιήσουμε και τα τελευταία δημοσιονομικά περιθώρια που έχουμε, για να σταθούμε στο πλευρό των πολιτών. Όπως και στο ρεύμα, έτσι και στα καύσιμα, ό,τι καλύτερο μπορεί να γίνει, θα γίνει».

ADVERTISEMENT


Το πρώτο πακέτο

Υπενθυμίζεται ότι στο πρώτο πακέτο δικαιούχοι της επιδότησης είναι όσοι ιδιοκτήτες οχημάτων δηλώνουν έως και 30.000 ευρώ (δηλώσεις 2021 -  εισοδήματα 2020).

Το ύψος του βοηθήματος διαμορφώνεται από 30 έως 55 ευρώ, ανάλογα με την περιοχή κατοικίας του πολίτη, τον τύπο του οχήματός του (αυτοκίνητο ή δίκυκλο) και τον τρόπο καταβολής του.

Ειδικόερα, τα χρήματα πιστώνονται είτε σε κάρτα που εκδίδουν Alpha Bank και Viva Wallet αποκλειστικά για αυτό το σκοπό (δεν χρειάζεται να είστε πελάτες) ή σε τραπεζικό λογαριασμό.

Στην πρώτη περίπτωση δίνεται ένα bonus 5 ευρώ.