A- A+
Επιτόκια ως 20% σε προθεσμιακές με συνδυασμό Α/Κ – Όλες οι προσφορές
Προσφορές σε καλάθια επενδύσεων που αποτελούνται από προθεσμιακές καταθέσεις με επιτόκια έως και 20% και επενδυτικά προϊόντα με απόδοση που εξαρτάται από τις αγορές, διαθέτουν οι τράπεζες.

ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΕΠΙΤΟΚΙΩΝ
Ολα τα σύνθετα προϊόντα ΕΔΩ
Τα συγκεκριμένα προγράμματα δίνουν τη δυνατότητα στους επενδυτές να επιλέξουν το χαρτοφυλάκιο που ταιριάζει περισσότερο στο προφίλ τους, καθώς μπορούν να κατανείμουν τα κεφάλαια τους με πολλούς τρόπους.

Συγκεκριμένα, μπορούν να τοποθετήσουν ένα ποσοστό που κυμαίνεται από 10% έως και 90% σε προθεσμιακή κατάθεση κατ΄ επιλογήν τους και το υπόλοιπο σε αμοιβαία κεφάλαια ή προϊόντα εγγυημένου κεφαλαίου.

Το επιτόκιο της προθεσμιακής

Ο κανόνας είναι ότι όσο πιο μεγάλο το ποσοστό της επένδυσης που τοποθετείται στο αμοιβαίο κεφάλαιο, τόσο πιο υψηλό είναι και το επιτόκιο του λογαριασμού προθεσμίας.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν στην αγορά προϊόντα με επιτόκιο στην προθεσμιακή κατάθεση που φτάνει το 20%, όταν η επένδυση στο Α/Κ διαμορφώνεται στο 90%.

Μέσω της επιλογής του ποσοστού που θα τοποθετηθεί στην προθεσμιακή κατάθεση, το προϊόν προσαρμόζεται στο προφίλ του επενδυτή, καθώς με τον τρόπο αυτό επιλέγει το ρίσκο που θέλει να αναλάβει.

Το είδος των αμοιβαίων κεφαλαίων

Επιλογή υπάρχει και ως προς τον κίνδυνο που αναλαμβάνεται μέσω του αμοιβαίου κεφαλαίου, καθώς προσφέρονται μετοχικά, μικτά και ομολογιακά αμοιβαία κεφάλαια συνδυαστικά με τις προθεσμιακές καταθέσεις.

Επιπλέον, κάποιες τράπεζες δίνουν τη δυνατότητα συνδυασμού της προθεσμιακής κατάθεσης με προϊόντα εγγυημένου κεφαλαίου, ωστόσο στην προκειμένη περίπτωση η διάρκεια της επένδυσης είναι συνήθως μεγάλη και μπορεί να φτάνει έως και τα 5 χρόνια.

Αντιθέτως, τα αμοιβαία κεφάλαια μπορούν να ρευστοποιηθούν οποτεδήποτε από τη στιγμή που θα λήξει η προθεσμιακή κατάθεση.

Το ελάχιστο ποσό της κατάθεσης είναι μικρό και μπορεί να ξεκινά από τα 5.000 ευρώ.

Μπορείτε να συγκρίνετε όλα τα προϊόντα της κατηγορίας ΕΔΩ