A- A+
Επιστροφή πινακίδων από το Μάιο με τέλη κυκλοφορίας μήνα - μήνα χωρίς προσαυξήσεις

Κλειδώνει η διαδικασία επιστροφής των πινακίδων σε οχήματα που τέθηκαν σε κυκλοφορία μέχρι και τις 26 Φεβρουαρίου, πληρώνοντας τα τέλη με το σύστημα μήνα-μήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλατφόρμα για τη διαδικασία αυτή θα ανοίξει μέσα στο Μάιο, δίνοντας τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες οχημάτος να άρουν την ακινησία του για όσο διάστημα θέλουν έως το τέλος του 2021.

Το κόστος των τελών κυκλοφορίας θα διαμορφωθεί ανάλογα με τον αριθμό των μηνών που θα θέσει εκ νέου το όχημά του σε κίνηση  ο ιδιοκτήτης του, μέχρι τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

Επιλογή διάρκειας

Η διάρκεια αυτή θα κυμαίνεται από 1 έως 8 μήνες και θα μπορεί να επιλεγεί μόνο μία φορά στην πλατφόρμα myCAR, της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Δηλαδή αν κάποιος επιλέξει να θέσει το όχημα σε κυκλοφορίας για 2 μήνες, μετά το πέρας του διαστήματος αυτού και μέχρι το τέλος της χρονιάς, δεν θα μπορεί να το ξαναχρησιμοποιήσει.

Ως προς το κόστος των τελών θα εξαρτάται από τη διάρκεια επανακυκλοφορίας που θα επιλεγεί, χωρίς καμία επιπλέον επιβάρυνση, σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε ως το τέλος του 2019.

Άρα για κυκλοφορία ενός μήνα θα πληρώνουμε το 1/12 των ετήσιων τελών, δύο μηνών τα 2/12 των ετήσιων τελών κ.ο.κ.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, όσοι έθεσαν σε ακινησία το όχημά τους στο τέλος Φεβρουαρίου είναι ήδη κερδισμένοι, καθώς το ΥΠΟΙΚ τους έκανε δώρο τα τέλη του πρώτου διμήνου, λόγω της παράτασης που δόθηκε στην προθεσμία πληρωμής των τελών