A- A+
Επιστρέφουν στην κανονική ζωή οι εμβολιασμένοι - Άρση μέτρων και στις κόκκινες περιοχές

Σημαντικές αλλαγές στα μέτρα υγειονομικής προστασίας ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Υγείας, τα οποία δίνουν περισσότερες ελευθερίες κυρίως στους εμβολιασμένους πολίτες.

Αναλυτικότερα, όπως ανακοινώθηκε την Τετάρτη σε έκτακτη συνέντευξη τύπου, από το Σάββατο 9 Οκτωβρίου και για 15 ημέρες θα ισχύουν τα εξής:

- Χώροι διασκέδασης

Στους χώρους αποκλειστικά για εμβολιασμένους δεν θα υπάρχει κανένας περιορισμός, ως προς την κινητικότητα των πελατών εντός των καταστημάτων, τα οποία θα μπορούν να λειτουργούν με πληρότητα 100%.

Άρα οι εμβολιασμένοι επιστρέφουν σε πλήρη κανονικότητα, τηρώντας πάντα τα μέτρα προστασίας, όπως μάσκα και αποστάσεις, όπου προβλέπεται.

Από την άλλη, στους αμιγείς χώρους εστίασης και διασκέδασης δεν αλλάζει κάτι. Παραμένουν οι ίδιοι περιορισμοί, πχ. χωρητικότητα, αποστάσεις, μόνο καθήμενοι κτλ.

- Καθεστώς κόκκινων περιοχών

Στις κόκκινες περιοχές αίρεται το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τη μία έως τις έξι μετά τα μεσάνυχτα, αλλά και της λειτουργίας καταστημάτων ετσίασης χωρίς μουσική.

Επί της ουσίας δεν θα ισχύουν ειδικά μέτρα για περιοχές με πολλά κρούσματα και πίεση στο σύστημα υγείας, αλλά η χώρα θα αντιμετωπίζεται ενιαία, ως προς τα μέτρα που επιβάλλονται.

Όλα τα παραπάνω θα ισχύουν από το ερχόμενο Σάββατο και θα επανεξετάζονται κάθε 15 ημέρες, ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα της χώρας.