A- A+
Επίσημη εξαγγελία για «κούρεμα» και στα ενήμερα δάνεια - Δηλώσεις ΓΓ Καταναλωτή
Ρυθμίσεις για τα δάνεια όλων αναμένεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση μέσα στο Μάρτιο, προκειμένου οι δόσεις να προσαρμοστούν στα νέα εισοδηματικά δεδομένα που επέρχονται με τις αλλαγές στον εργασιακό νόμο.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ANT1 ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή κ. Δ. Σπυράκος ανέφερε ότι θα υπάρξει σύντομα ανακοίνωση ρυθμίσεων που θα διευκολύνουν την αποπληρωμή δανείων που έχουν πάρει από όλες τις εμπορικές τράπεζες δανειολήπτες, ανεξάρτητα από το εάν είναι δημόσιοι υπάλληλοι ή μη.

Όπως είπε ο κ. Σπυράκος, το ζητούμενο είναι ο διάλογος που έχει ξεκινήσει με τις εμπορικές τράπεζες να οδηγήσει σε ρυθμίσεις και ενήμερων μέχρι σήμερα δανείων που θα αντιμετωπίσουν προβλήματα.

Αυτό σημαίνει ότι εκτός από τις διευκολύνσεις που παρέχονται για τη μείωση των μηνιαίων δόσεων μέσω της παροχής περιόδου χάριτος ή της επιμήκυνσης των δανείων, δεν αποκλείεται να υπάρξει διαγραφή μέρους των οφειλών προς τις τράπεζες.

«Κούρεμα» στα χρέη είναι δυνατό σήμερα μέσω του νέου νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, ο οποίος όμως αφορά μόνο τα «κόκκινα» δάνεια και όχι τα ενήμερα.

Διαβάστε επίσης

* Σενάρια «κουρέματος» όλων των δανείων νοικοκυριών και επιχειρήσεων

* Στεγαστικά Δάνεια: Μείωση έως και 50% στις δόσεις των δημοσίων υπαλλήλων μέσω ΤΠΔ

* Μειώστε δόσεις και χρέη προς τις τράπεζες σε 4 βήματα - Πότε διαγράφεται η οφειλή στο 100%