A- A+
Επικυρώνεται η απορρόφηση της Geniki Bank από την Τράπεζα Πειραιώς - Αυλαία τέλος Νοεμβρίου
Για την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου ορίστηκαν οι γενικές συνελεύσεις των μετόχων της Τράπεζας Πειραιώς και της Geniki Bank με βασικό θέμα την απορρόφηση της δεύτερης από την πρώτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η λειτουργική συγχώνευση των δύο τραπεζών θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Νοεμβρίου.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, τίποτα δε θα αλλάξει στις εν ισχύ προθεσμιακές καταθέσεις της Geniki Bank μέχρι τη λήξη τους, ενώ στα δάνεια θα εφαρμοστούν οι συμβάσεις που έχουν υπογραφεί ως έχουν.

Από την άλλη πλευρά, στις καταθέσεις πρώτης ζήτησης τα επιτόκια μπορεί να μεταβληθούν ανάλογα με την πολιτική που θα ακολουθήσει η Τράπεζα Πειραιώς.

Προστασία καταθέσεων

Σημειώνεται ότι η Geniki Bank λειτουργεί σήμερα σαν ξεχωριστή θυγατρική, με δική της άδεια λειτουργίας.

Αυτό σημαίνει ότι για το σύστημα εγγύησης καταθέσεων λογίζεται σαν αυτόνομη τράπεζα, παρά το γεγονός ότι ανήκει κατά 100% στον όμιλο της Πειραιώς.

Μόλις ολοκληρωθεί η νομική συγχώνευση με την Πειραιώς, η άδεια λειτουργίας της θα ανακληθεί από την Τράπεζα της Ελλάδος και οι καταθέσεις πελατών της Geniki Bank θα μεταφερθούν στην Τράπεζα Πειραιώς.

Τότε το σύστημα προστασίας καταθέσεων θα «βλέπει» τις δύο τράπεζες σαν ένα ενιαίο σχήμα, που σημαίνει ότι οι αποταμιεύσεις ανά καταθέτη θα αθροίζονται και δε θα ισχύει η όποια προστασία σε κάθε τράπεζα ξεχωριστά.