A- A+
Επικαιροποιήστε άμεσα τα στοιχεία σας στην ΑΑΔΕ - Ο κίνδυνος αν δεν το κάνετε

Κάλεσμα στους φορολογούμενους να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους στο φορολογικό τους λογαριασμό στο myAADE, απηύθυνε η ΑΑΔΕ.

Η επικαιροποίηση αυτή είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, καθώς πλέον η επικοινωνία της εφορίας με τους πολίτες και τις επιχειρήσεις γίνεται σποκλειστικά μέσω τηλεφώνου, κινητού ή σταθερού και e-mail.

Γιατί είναι απαραίτητο

Στη διεύθυνση e-mail που θα δηλώσετε λαμβάνετε κάθε είδους ενημερωτικά μηνύματα της ΑΑΔΕ και
ειδοποιήσεις για όλες τις πράξεις και έγγραφα που κοινοποιούνται στο λογαριασμό (θυρίδα) σας στην ψηφιακή πύλη myAADE.

Σε αυτά περιλαμβάνονται και εκείνα που περιέχουν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, τα οποία δεν αφορούν φορολογικές δηλώσεις ή φορολογικές υποχρεώσεις σας.

Μάλιστα, η αποστολή ενός ηλεκτρονικού μηνύματος αποτελεί πλέον για την ΑΑΔΕ απόδειξη ότι έχει ενημερώσει το φορολογούμενο.

Ως εκ τούτου, συνίσταται να επικαιροποιήσετε τα στοιχεία επικοινωνίας σας για να είστε πάντα ενημερωμένοι, αλλά και για να μην βρεθούν σε χέρια τρίτων ευαίσθητες προσωπικές πληροφορίες.

ADVERTISEMENT

Πώς γίνεται η αλλαγή

Η επικαιροποίηση γτίνεται στην ψηφιακή πύλη myAADE, στην επιλογή «Μητρώο & Επικοινωνία» και στην ενότητα «Στοιχεία Επικοινωνίας».

Εκεί πρέπει να εισαχθούν τα ορθά στοιχεία ηλεκτρονικής επικοινωνίας, ήτοι οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) και τα τηλέφωνα, κινητό και σταθερό.

Στην ενότητα «Στοιχεία Επικοινωνίας», μεταβείτε στην επιλογή 3, όπως φαίνεται στην ακόλουθη φωτό (κάντε κλικ για μεγέθυνσή της).

\

Εκεί έχετε δύο τρόπους για την επικαιροποίηση κάθε στοιχείου:

- Με τον αυτόματο συγχρονισμό με το Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (ΕΜΕπ)

- Με χειροκίνητη αλλαγή κάθε στοιχείου, κάνοντας κλικ στη δεύτερη επιλογή (Αλλαγή ...).

Στην περίπτωση αυτή, όταν αλλάζετε το e-mail ή το κινητό τηλέφωνο, θα πρέπει να εισάγετε έναν κωδικό, ο οποίος αποστέλλεται στο στοιχείο επικοινωνίας που μόλις καταχωρήσατε.

Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, πηγαίνετε ακριβώς από κάτω στην επιλογή 4 «Επιβεβαίωση στοιχείων επικοινωνίας» και στεκάρετε το κουτάκι δίπλα στη φράση «Πιστοποιώ την ακρίβεια των δηλούμενων στοιχείων».

ADVERTISEMENT

Το e-mail του βοηθού σας

Στη σελίδα αυτή υπάρχει και η δυνατότητα συμπλήρωσης ενός e-mail του βοηθού σας, δηλαδή του προσώπου που σας βοηθά στην εκπλήρωση των φορολογικών υποχρεώσεών σας.

Κατά την εισαγωγή του στοιχείου επιλέγετε τη σχέση σας με τον βοηθό σας από αποκλειστική λίστα ρόλων, όπως λογιστής, σύμβουλος, συγγενής/οικείο πρόσωπο.

Εκει θα σας αποστέλλονται ειδοποιήσεις για την κοινοποίηση σας πράξεων, εγγράφων και ενημερωτικών μηνυμάτων της ΑΑΔΕ, εξαιρουμένων αυτών που ενδέχεται να περιέχουν προσωπικά δεδομένα (ευαίσθητα ή μη).

Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν τα πρόστιμα ανεμβολίαστων, η κοινοποίηση ατομικών ειδοποιήσεων καταβολής μη φορολογικών υποχρεώσεων, πρόστιμα τροχαίας, υποχρεώσεις υπέρ τρίτων.

Εάν δεν γίνει αυτή η επιλογή, οι ειδοποιήσεις για τα θέματα αυτά αποστέλλονται μόνο στο «Προσωπικό e-mail» σας.