A- A+
Επιδότηση δανείων: 500 - 6.000 ευρώ το μήνα για 150 χιλ. δικαιούχους - Όλα τα κριτήρια

Ξεκινούν τη Δευτέρα 5 Απριλίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα «Γέφυρα 2», μέσω του οποίου θα επιδοτηθούν για 8 μήνες τα δάνεια επιχειρήσεων και επαγγελματιών.

Οι δυνητικοί δικαιούχοι του προγράμματος υπολογίζονται σε 100.000-150.000 επιχειρήσεις και επιτηδευματίες και θα λάβουν μεγάλη επιδότηση για τις δόσεις των δανείων τους από τον Απρίλιο έως το Νοέμβριο του 2021.

Η διαδικασία της αίτησης στο νέο πρόγραμμα είναι απλή, γρήγορη και πλήρως ηλεκτρονική, χωρίς να απαιτούνται δικαιολογητικά.

Το Μάιο το αργότερο στοχεύει το υπουργείο Οικονομικών να καταβληθεί η πρώτη κρατική επιδότηση που θα καλύψει αναδρομικά και τον μήνα Απρίλιο.

Τα βασικά χαρακτηριστικά

Το νέο πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ 2» απευθύνεται τόσο σε επιχειρήσεις που έχουν εξυπηρετούμενες οφειλές, όσο και σε επιχειρήσεις που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις δανειακές τους υποχρεώσεις.

Τα βασικά χαρακτηριστικά του είναι:

* Επιδότηση μηνιαίας δόσης επιχειρηματικών δανείων για 8 μήνες.

* Επιδότηση τόσο του κεφαλαίου όσο και των τόκων του δανείου.

* Για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια το ποσοστό της επιδότησης αρχίζει από 80% μηνιαίως για τους 3 πρώτους μήνες, υποχωρεί στο 70% τους επόμενους 3 και στο 60% τους τελευταίους 2 μήνες.

* Για τα εξυπηρετούμενα δάνεια το ποσοστό επιδότησης ανέρχεται σε 90% μηνιαίως για τους 3 πρώτους μήνες, υποχωρεί στο 80% τους επόμενους 3 και στο 70% τους τελευταίους 2 μήνες.

ADVERTISEMENT

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Όλα τα κριτήρια επιλεξιμότητας παρουσιάζονται στους ακόλουθους πίνακες:

(κάντε κλικ στον πίνακα για μεγέθυνση)