A- A+
Επιδότηση 70% επί μισθού 3.000 ευρώ σε ταλαντούχους Έλληνες που θα επιστρέψουν για δουλειά στη χώρα

Ένα νέο πρόγραμμα επιδότησης του 70% του μισθού εργαζομένων που σήμερα βρίσκονται στο εξωτερικό και θα επιστρέψουν για δουλειά στη χώρα, ενεργοποιεί το υπουργείο Εργασίας.

Πρόκειται για την πρωτοβουλία «Rebrain Greece – Ο Τεχνολογικός Μετασχηματισμός της Αγοράς Εργασίας» που παρουσιάστηκε από το υπουργείο Εργασίας και στοχεύει στον επαναπατρισμό σε πρώτη φάση 500 Ελλήνων.

Πρόκειται για εργαζόμενους στο εξωτερικό, με υψηλού επιπέδου διεθνή επιστημονική και επαγγελματική εμπειρία, τουλάχιστον ενός έτους, μεταπτυχιακού επιπέδου ή διδακτορικού επιπέδου, ηλικίας 28-40.

Οι προϋποθέσεις

Για να δοθεί η επιδότηση του 70% θα πρέπει να εργαστούν ως πρόσθετο προσωπικό σε επιχειρήσεις δραστηριοποιούμενες στην Ελλάδα (για να αποφευχθούν φαινόμενα υποκατάστασης), με βάση τις εξειδικευμένες ανάγκες με έμφαση στους τομείς των νέων επαυξημένων τεχνολογιών, όπου παρατηρείται σχετική έλλειψη.

Η χρηματοδότηση θα γίνει προς τις επιχειρήσεις με ευρωπαϊκούς πόρους.

Η ελάχιστη αμοιβή τους καθορίζεται στις 3.000 ευρώ, με χρηματοδότηση της επιχείρησης στο 70% περίπου της ελάχιστης αμοιβής για ένα χρόνο, με υποχρέωση διατήρησης του εργαζόμενου με την ίδια αμοιβή για άλλους 12 τουλάχιστον μήνες.