A- A+
Επανήλθε το e-banking της Alpha Bank - Αδύνατη η είσοδος το βράδυ της Τετάρτης

Αποκαταστάθηκε το πρόβλημα στο e-banking της Alpha Bank, το οποίο δεν επέτρεπε την είσοδο των συνδρομητών στην υπηρεσία το βράδυ της Τετάρτης.

Όταν πληκτρολογούσατε τα στοιχεία εισόδου στα σχετικά πεδία εμφανιζόταν ένας κωδικός και παραμένατε στη σελίδα του logIn.

Το ίδιο πρόβλημα είχε και το moblie banking της τράπεζας, στο οποίο επίσης η είσοδος ήταν αδύνατη.

Συγκεκριμένα, εμφανιζόταν μήνυμα της ακόλουθης μορφής μετά την πληκτρολόγηση των στοιχείων εισόδου.:

Πρόβλημα ξανά πριν 3 εβδομάδες

Πλέον, το e-banking και το m-banking της τράπεζας λειτουργούν κανονικά. Η τράπεζα δεν έχει εκδώσει κάποια σχετική ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι δυσλειτουργία είχε παρουσιάσει και πριν από λίγες ημέρες το ηλεκτρονικό σύστημα της τράπεζας.

Ειδικότερα, το πρόβλημα είχε παρουσιαστεί τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου και είχε ως αποτέλεσμα πολλοί συνδρομητές της υπηρεσίας να μην μπορούν να εισέλθουν στο λογαριασμό τους.

Δυσλειτουργία υπήρξε την ίδια ημέρα και στο mobile banking, καθώς δεν ήταν σε αρκετούς συνδομητές δυνατή η είσοδος στην υπηρεσία, όπως και η εκτέλεση συναλλαγών.

Σε γνωστοποίηση προς τους πελάτες της το απόγευμα της ίδιας ημέρας η Alpha Bank ανέφερε πως το πρόβλημα οφειλόταν στις αυστηρές δικλείδες ασφαλείας στις συναλλαγές με κάρτες μέσω e-commerce και του αυξημένου φόρτου συναλλαγών.

ADVERTISEMENT

Ως αποτέλεσμα, κάποιοι χρήστες παρατήρησαν καθυστερήσεις στη λειτουργία του myAlpha Web/myAlpha Mobile ή σε κάποιες λίγες περιπτώσεις δεν μπορούσαν να συνδεθούν στην υπηρεσία.

Δεν αποκλείεται λοιπόν λόγω της αύξησης του τζίρου με κάρτες λίγες ώρες πριν τα Χριστούγεννα, να επηρεάστηκαν ξανά τα συστήματα της τράπεζας.

Σημειώνεται ότι το πρόβλημα της 30ής Νοεμβρίου αποκαταστάθηκε την ίδια ημέρα.