A- A+
Επανεμφάνιση της απάτης με τη μέθοδο της «εταιρείας πληροφορικής» - Στόχος το e-banking σας

Αυξήθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες οι απόπειρες υποκλοπής στοιχείων e-banking με τηλεφωνήματα από δήθεν εκπροσώπους γνωστής εταιρείας πληροφορικής.

Η απάτη γίνεται τόσο τηλεφωνικά, όσο και με e-mail ή SMS, που υποτίθεται πως στέλνει διεθνώς γνωστή εταιρεία πληροφορικής.

Σας ενημερώνουν πως κάποιο πρόβλημα υπάρχει με τον υπολογιστή ή το tablet σας και πως χωρίς καμία χρέωση θα σας το επιλύσουν.

Τι θέλουν να κάνουν

Στην πραγματικότητα όμως αυτό που θέλουν είναι να εγκαταστήσουν στη συσκευή σας πρόγραμμα απομακρυσμένης πρόσβασης, ώστε να υποκλέψουν προσωπικά σας ευαίσθητα δεδομένα.

Όπως είναι για παράδειγμα οι κωδικοί εισόδου σας στο e-banking. Αν λοιπόν δεχθείτε τέτοιο τηλεφώνημα, e-mail ή SMS, απλά αγνοήστε το, καθώς πρόκειται για απάτη.

Σημειώνεται ότι οι τράπεζες δεν θα σας ζητήσουν ποτέ και με κανένα τρόπο τους κωδικούς σας καθώς αυτοί είναι προσωπικοί και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να τους αποκαλύπτετε σε τρίτους.

Αν πέσει στην αντίληψή σας προσπάθεια υποκλοπής των στοιχείων εισόδου σας στο e-banking, ενημερώστε άμεσα το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών της τράπεζάς σας.