A- A+
Μεταβιβάση ΙΧ και επανέκδοση διπλώματος οδήγησης μέσω internet από τον άλλο μήνα

Εξ αποστάσεως από την άνεση του χώρου τους θα μπορούν σύντομα οι πολίτες να ανανεώσουν ή να επανεκδώσουν το δίπλωμα οδήγησής τους και να μεταβιβάσουν το όχημά τους.

Η δυνατότητα αυτή παρέχεται χηφιακά και χωρίς την παρουσία του πολίτη στις Διευθύνσεις Μεταφορών της χώρας, στις περιπτώσεις απώλειας, φθοράς, κλοπής ή όταν το δίπλωμα χρήζει αναθεώρησης για ιατρικούς λόγους.

Συγκεκριμένα, στις αρχές Οκτωβρίου αναμένεται να τεθεί σε πιλοτική λειτουργία η νέα ψηφιακή πλατφόρμα για την αναθεώρηση των αδειών οδήγησης.

Ο πολίτης θα μπορεί από τον υπολογιστή του να υποβάλει και να ολοκληρώσει την όλη διαδικασία αναθεώρησης της άδειας οδήγησης εντελώς ψηφιακά, χωρίς την παρουσία του στις Διευθύνσεις Μεταφορών της χώρας.

Επίσης, το ίδιο διάστημα θα τεθεί σε λειτουργία και η πλατφόρμα για την υποβολή με ηλεκτρονικά μέσα του συνόλου των απαιτούμενων δικαιολογητικών για τη μεταβίβαση οχημάτων, όπως αιτήσεις, εξουσιοδοτήσεις και παράβολα.

Επιπλέον, θα είναι δυνατή η αυτεπάγγελτη αναζήτηση, χωρίς εμπλοκή του πολίτη, των δικαιολογητικών που υπάρχουν ήδη στη διάθεση του δημοσίου όπως π.χ. η βεβαίωση επιτυχούς ελέγχου ΚΤΕΟ.