A- A+
Έως τις 30/4/21 αναστέλλονται οι «παγωμένες» λόγω κορωνοϊού οφειλές σε εφορία και Ταμεία

Απόφαση με την οποία παρατείνεται η προθεσμία καταβαολής των οφειλών των πρώτων μηνών της κρίσης του κορωνοϊού έως και το τέλος Απριλίου έλαβε το υπουργείο Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, επιμηκύνεται, έως τις 30 Απριλίου 2021, η παράταση της προθεσμίας καταβολής και αναστολής είσπραξης των βεβαιωμένων στις Δ.Ο.Υ και στα Ελεγκτικά Κέντρα οφειλών των φυσικών και νομικών προσώπων που έχουν πληγεί από τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Επίσης, προβλέπεται η παράταση, μέχρι τις 30 Απριλίου 2021, της προθεσμίας καταβολής και αναστολής είσπραξης για τις δόσεις των ρυθμίσεων και των τμηματικών διευκολύνσεων, οι οποίες τελούν ήδη σε καθεστώς αναστολής.

Πρόκειται για οφειλές και δόσεις ρυθμίσεων που έπρεπε να πληρωθούν το διάστημα Μαρτίου - Ιουνίου 2020 και η εξόφλησή τους είχε ανασταλεί για την περίοδο Αυγούστου - Οκτωβρίου 2020.

Όλες αυτές οι οφειλές αναστέλλονται έως και τις 30 Απριλίου 2021. Σημειώνεται πάντως πως ακόμη το Taxis δεν έχει ενημερωθεί με τη συγκεκριμένη αλλαγή, κάτι που αναμένεται να γίνει τις επόμενες ημέρες.

Ρύθμιση σε 12 ή 24 δόσεις

Τα χρέη αυτά πάντως δεν πρόκειται να εισπραχθούν ούτε στις 30 Απριλίου, καθώς οι φορολογούμενοι θα έχουν τη δυνατότητα ρύθμισής τους:

  • Σε 12 άτοκες δόσεις ή
  • Σε 24 δόσεις με επιτόκιο 2,50%

Ανάλογη διευκόλυνση θα παρασχεθεί και για τα χρέη προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία. Όπως διευκρίνισε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, συνήθως υπάρχει ευθυγράμμιση στις πληρωμές ασφαλιστικών εισφορών με τις φορολογικές.

Άρα αναμένεται και σε αυτήν την περίπτωση να γίνει η ίδια ρύθμιση με τα χρέη της εφορίας.