A- A+
Έως και 0,80 ευρώ το λίτρο το φετινό πετρέλαιο θέρμανσης - Οι προσφορές για αγορά με κάρτα
Χαμηλότερα έως και 24% σε σχέση με πέρυσι θα πωλείται το πετρέλαιο θέρμανσης στην αρχή της σεζόν διάθεσής του, λόγω της πτώσης των διεθνών τιμών.

Αν δεν υπάρξουν σημαντικές μεταβολές στη διεθνή τιμή του εμπορεύματος και στην ισοτιμία ευρώ - δολαρίου, το πετρέλαιο θέρμανσης αναμένεται να πωλείται στα 0,80 - 0,85 ευρώ το λίτρο σε περίπου ένα μήνα από σήμερα.

Υπενθυμίζεται πως πέρυσι στην πρεμιέρα η τιμή του βρισκόταν στα επίπεδα του 1,05 ευρώ το λίτρο.

Σύμφωνα με το μνημόνιο πάντως, φέτος το επίδομα θέρμανσης θα είναι μειωμένο, επιβαρύνοντας τους δικαιούχους.

Αγορά με κάρτα

Οι καταναλωτές ωστόσο μπορούν να εκμεταλλευτούν τις προσφορές των τραπεζών, οι οποίες για μία ακόμη χρονιά μέσω των πιστωτικών καρτών θα επιβραβεύσουν με χαμηλότερες τιμές και άτοκες δόσεις τους πελάτες τους.

Αναλυτικότερα, οι προσφορές που «έτρεξαν» πέρυσι ήταν οι εξής:

- Alpha Bank. Δίνει τη δυνατότητα εξόφλησης σε ως και 9 άτοκες δόσεις σε επιλεγμένα πρατήρια BP με χρήση των πιστωτικών της καρτών.

Επιπλέον, με τις κάρτες Bonus ο πελάτης συγκεντρώνει πόντους τους οποίους μπορεί να εξαργυρώσει στη συνέχεια για αγορές προϊόντων ή υπηρεσιών με έκπτωση ή δωρεάν.

- Eurobank. Συνεργάζεται με επιλεγμένα πρατήρια ΕΚΟ και προσφέρει στους πελάτες της τη δυνατότητα να πληρώσουν σε ως και 9 άτοκες δόσεις.

Μέσω του προγράμματος επιβράβευσης Επιστροφή κερδίζουν το 3% της συναλλαγής σε μετρητά, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν σε επόμενες αγορές.

- Τράπεζα Πειραιώς. Δίνει τη δυνατότητα πληρωμής σε ως και 6 άτοκες μηνιαίες δόσεις των εξόδων για θέρμανση, ανεξάρτητα από τον προμηθευτή.

Η δυνατότητα μετατροπής των συναλλαγών σε δόσεις παρέχεται για την αγορά πετρελαίου θέρμανσης, φυσικού αερίου και βιοκαυσίμων.

Στο πετρέλαιο για αγορές από 350 ως 499,99 ευρώ ισχύουν 3 δόσεις και για ποσά άνω των 500 ευρώ 6 δόσεις. Στο φυσικό αέριο ισχύουν οι 6 δόσεις για οποιοδήποτε ποσό.

Η συναλλαγή αυτή μπορεί να προσφέρει επιπλέον επιβράβευση, ανάλογα με το πρόγραμμα της κάρτας που θα χρησιμοποιηθεί.

Για τη μετατροπή σε δόσεις απαιτείται η κλήση στο 18 28 38 εντός πέντε ημερών από την πραγματοποίηση της συναλλαγής.

Ανάλογα με την κάρτα που θα χρησιμοποιηθεί, ο κάτοχός της κερδίζει πόντους τους οποίους μπορεί να εξαργυρώσει με δώρα ή εκπτώσεις σε επόμενες αγορές.

- Εθνική Τράπεζα. Σε συνεργασία με επιλεγμένα πρατήρια ΕΚΟ και Shell προσφέρει τη δυνατότητα αποπληρωμής σε ως και 4 δόσεις για ποσά άνω των 300 ευρώ.

Οι κάτοχοι καρτών της τράπεζας κερδίζουν 8 πόντους για κάθε 1 ευρώ αγορών στις Shell και ΕΚΟ, τα οποία μπορούν να εξαργυρώσουν στη συνέχεια απολαμβάνοντας έκπτωση επί των αγορών τους σε ένα ευρύ δίκτυο επιχειρήσεων.