A- A+
Έως 270 ευρώ το ετήσιο κέρδος ανά 100.000 ευρώ στις προθεσμιακές καταθέσεις

Παρά την πτώση των επιτοκίων τους, οι προθεσμιακές καταθέσεις αποτελούν το πιο συμφέρον κλασικό αποταμιευτικό προϊόν με διασφαλισμένη απόδοση.

Πλέον τα επιτόκια στους συστημικούς ομίλους (Alpha Bank, Eurobank, Εθνική Τράπεζα, Τράπεζα Πειραιώς) δεν ξεπερνούν σε καμία περίπτωση το 0,30% στα προϊόντα ραφιού.

Ωστόσο, το συνολικό κέρδος μπορεί να αυξηθεί σε υψηλότερα επίπεδα μέσω των προγραμμάτων επιβράβευσης, με τα οποία είναι συνδεδεμένα πολλές καταθέσεις.

Πώς υπολογίζεται το όφελος

Στην προκειμένη περίπτωση εκτός από τόκους, ο καταθέτης λαμβάνει και ανταμοιβή σε είδος, την οποία μπορεί να εξαργυρώσει σε δωρεάν αγορές στους συνεργάτες κάθε τράπεζα.

Με δεδομένο ότι μεταξύ των συνεργαζόμενων επιχειρήσεων περιλαμβάνονται μεγάλες αλυσίδες που προσφέρουν είδη και υπηρεσίες πρώτης ανάγκης, η επιβράβευση σε είδος αποτελεί πραγματικό χρήμα.

Κι αυτό διότι ο καταθέτης αντί να ξοδέψει τα πραγματικά του χρήματα, εξαργυρώνει ευρώ ή πόντους και κάνει τα ψώνια του πληρώνοντας λιγότερο ή και καθόλου.

Το ανανεωμένο εργαλείο σύγκρισης προθεσμιακών καταθέσεων, δίνει τη δυνατότητα υπολογισμού του συνολικού καθαρού σας κέρδους (τόκοι μετά φόρων + αξία επιβράβευσης), ώστε να μπορείτε πιο εύκολα να αποφασίσετε ποιο πρόγραμμα σας συμφέρει.

Με τα σημερινά δεδομένα, μία προθεσμιακή κατάθεση διάρκειας 12 μηνών αποφέρει έως και 270 ευρώ καθαρό κέρδος για 100.000 ευρώ και έως 135 ευρώ για 50.000 ευρώ.

* Συγκρίνετε σε 1'  όλες τις προθεσμιακές καταθέσεις