A- A+
Εντυπωσιακή η αύξηση των εγγραφών και των συναλλαγών στο e-banking μετά το lockdown

Μεγάλη αύξηση καταγράφουν μετά το ξέσπασμα της κρίσης του κορωνοϊού οι εγγραφές και οι συναλλαγές στα ηλεκτρονικά κανάλια των τραπεζών.

Από την αρχή του χρόνου παρατηρείται εντυπωσιακή άνοδος στον αριθμό των χρηστών των υπηρεσιών ηλεκτρονικής τραπεζικής, καθώς οι νέες εγγραφές έχουν πενταπλασιαστεί.

Επιπλέον, μεγάλο μέρος των παλαιών και νέων χρηστών κάνει χρήση των υπηρεσιών αυτών για συναλλαγές και δεν αρκείται απλά στην απόκτηση των στοιχείων εισόδου στο e-banking.

Τα στοιχεία που δημοσιοποίησε την Τρίτη η Τράπεζα Πειραιώς είναι ενδεικτικά της δυναμικής που έχει αναπτυχθεί στην ψηφιακή τραπεζική.

Συγκεκριμένα:

-    Νέες εγγραφές στο e-banking

Μετά το lockdown ο αριθμός των νέων εγγραφών ανά εβδομάδα έχει φτάσει τις 3.300 έναντι 900 ανά εβδομάδα μέσα στο 2020 πριν το lockdown και 700 ένα χρόνο νωρίτερα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα στο 2020 οι εγγραφές στη winbank χωρίς επίσκεψη σε κατάστημα έχουν τετραπλασιαστεί σε σχέση με το τέλος του 2019, φτάνοντας μέσα σε 7 μήνες τις 200.000

-    Χρήση εναλλακτικών δικτύων

Παράλληλα, ανοδικές τάσεις εμφανίζει και η χρήση των ψηφιακών καναλιών για τραπεζικές συναλλαγές.

Ειδικότερα, μετά το lockdown κάθε εβδομάδα συναλλάσσονται με τη winbank 500.000 συνδρομητές της Τράπεζας Πειραιώς έναντι 440.000 πριν το lockdown και 400.000 ένα χρόνο νωρίτερα.

Δηλαδή μέσα σε ένα χρόνο η αύξηση φτάνει το 25%. Ενώ κατά μέσο όρο κάθε χρήστης εισέρχεται στην υπηρεσία winbank 1 φορά κάθε 2 ημέρες.

-    Συναλλαγές μέσω e-banking

Τέλος, το ποσοστό των συναλλαγών μέσω winbank έχει μετά την κρίση του κορωνοϊού φτάσει το 94% από 90% στο τέλος Φεβρουαρίου του 2020 και 89% ένα χρόνο νωρίτερα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι πληρωμές λογαριασμών μέσω e-banking, μετά και την επιβολή απαγορεύσεων για διενέργειά τους με μετρητά στο γκισέ καταγράφουν 22%.