A- A+
Ενιαία κάλυψη αστικών και περιβαλλοντικών ευθυνών από Chartis
Η Chartis παρουσιάζει το νέο ασφαλιστικό πρόγραμμα EnviroPro, που ενσωματώνει σε ένα ενιαίο συμβόλαιο τις καλύψεις για αστική και περιβαλλοντική ευθύνη.

Το πρόγραμμα δημιουργήθηκε με γνώμονα τις διατάξεις της Ευρωπαϊκής Οδηγίας, σχετικά με την ευθύνη πρόληψης και αποκατάστασης περιβαλλοντικής ζημίας.

Καλύπτει όλους τους σχετικούς κινδύνους στους οποίους μπορεί να εκτεθεί μία εταιρία και να αναγκαστεί να αποζημιώσει, είτε πρόκειται για μία μεγάλη βιομηχανία είτε για μία μικρή επιχείρηση, με ελληνική ή και με διεθνή δραστηριότητα.

Έχοντας καινοτομήσει με την εισαγωγή της συγκεκριμένης ασφάλισης στην Ελλάδα από το 2005 και αξιοποιώντας την τεχνογνωσία της τόσο σε τοπικό αλλά και σε διεθνές επίπεδο, η Chartis παρέχει πλέον όλες τις καλύψεις σε ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

Οι ζημιές που καλύπτονται

Έτσι, το EnviroPro καλύπτει τη σταδιακή ρύπανση, πέραν της αιφνίδιας ή τυχαίας, όπως επαναλαμβανόμενες διαρροές ή απελευθερώσεις αποβλήτων που έχουν ως αποτέλεσμα τη ρύπανση του περιβάλλοντος.

Επιπλέον, καλύπτονται οι ζημίες στη βιοποικιλότητα, το κόστος επαναφοράς προστατευόμενων ειδών και η αποκατάσταση των φυσικών βιοτόπων, καθώς επίσης ο καθαρισμός των ιδίων εγκαταστάσεων μίας επιχείρησης, όσο και των εγκαταστάσεων τρίτων, σε περίπτωση αιφνίδιας ή σταδιακής ρύπανσης.

Το EnviroPro της Chartis συμμορφώνεται με τις επιταγές του Προεδρικού Διατάγματος 148 (εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με την Ευρωπαϊκή Οδηγία 2004/35/ΕΚ), όπως την αντικειμενική ευθύνη για τις επιχειρήσεις που ρυπαίνουν το περιβάλλον, το κόστος τόσο για τον καθαρισμό του εδάφους και των υδάτων, καθώς και την επαναφορά της βιοποικιλότητας στην κατάσταση που βρίσκονταν πριν τη ρύπανση.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι με το EnviroPro, μία επιχείρηση μπορεί να καλύψει πλήρως τις ιδιαίτερα αυξημένες ευθύνες της για την αποκατάσταση των ζημιών στο περιβάλλον.

Ο Γιάννης Τζίτζικας, Commercial Lines Director της Chartis σχολίασε σχετικά:

«Η ασφάλιση Αστικών και Περιβαλλοντικών Ευθυνών είναι απαραίτητη τόσο σε μεγάλες παραγωγικές μονάδες, όσο και μικρότερες επιχειρήσεις, καθώς όλες μπορεί να βρεθούν υπεύθυνες για ρύπανση.

Έτσι, είτε μιλάμε για μία βιομηχανία χημικών ή φαρμάκων, είτε για μία μικρή ιατρική μονάδα ή μια επιχείρηση με εκτυπωτικές εγκαταστάσεις, ο κίνδυνος είναι κοινός και υπαρκτός.

Δεδομένου ότι η Ευρωπαϊκή Οδηγία εφαρμόζεται από τον Απρίλιο του 2007, είναι ιδιαίτερα πιθανό για μία εταιρία να κληθεί να πληρώσει αρκετά υψηλά ποσά για ζημίες που δεν καλύπτονται από τα τυπικά συμβόλαια Γενικής Αστικής Ευθύνης.

Η Chartis, με παγκόσμια εμπειρία που μετρά 25 χρόνια στην ανάληψη περιβαλλοντικών κινδύνων, προσφέρει ένα ευέλικτο και πρωτοποριακό πρόγραμμα, με υψηλό επίπεδο κάλυψης, απόλυτα προσιτό κόστος και άμεση αποζημίωση, για να καλύψει όλες τις παραμέτρους της ευρωπαϊκής Οδηγίας και να επιτρέψει στις επιχειρήσεις την απρόσκοπτη ροή των εργασιών τους».