A- A+
Εκτιμήσεις κορυφαίων οίκων για τις αγορές σε εκδήλωση του private banking της Eurobank
Εκτιμήσεις 5 κορυφαίων Διαχειριστών Κεφαλαίων για τις ευκαιρίες και τους κινδύνους στις διεθνείς παρακολούθησαν περίπου 150 μεγάλοι πελάτες της Eurobank.

Την εκδήλωση διοργάνωσε η Γενική Διεύθυνση Wealth Management της Τράπεζα την προηγούμενη εβδομάδα.

Παράλληλα αναπτύχθηκαν οι δυνατότητες που προσφέρει η Ανοικτή Αρχιτεκτονική (Open Architecture) στην πλατφόρμα των παρεχόμενων υπηρεσιών και προϊόντων στους πελάτες Private Banking.

Οι παρουσιάσεις

Συγκεκριμένα παρουσιάσεις έγιναν από τους διεθνείς οίκους (αλφαβητικά):

• Amundi
• Franklin Templeton
• Pictet
• Pioneer
• Schroders

Ανώτερα εξειδικευμένα στελέχη των παραπάνω επενδυτικών οίκων που συνεργάζονται με την Eurobank τα τελευταία χρόνια ανέπτυξαν τις εκτιμήσεις τους για τη διεθνή οικονομική συγκυρία, τους επενδυτικούς κινδύνους από την παρατεταμένη περίοδο χαμηλών αποδόσεων στις αναπτυγμένες αγορές και τις συνέπειες στο κεφάλαιο των επενδυτών από ενδεχόμενη μεταβολή της κατάστασης, τις ευκαιρίες και τους κινδύνους που κρύβουν οι αναδυόμενες αγορές, καθώς και την πορεία των ισοτιμιών, ενώ ανέλυσαν τις πιο ελκυστικές διεθνείς επενδυτικές τοποθετήσεις σήμερα.

Οι 150 συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να θέσουν και ερωτήσεις στα στελέχη των επενδυτικών οίκων.

Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο Γενικός Διευθυντής Wealth Management του Ομίλου κ. Δημοσθένης Αρχοντίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στις πρόσφατες εξελίξεις που συνδέονται με την επιτυχημένη ανακεφαλαιοποίηση της Eurobank και τις ενέργειες της Τράπεζας για τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας καθώς και στις πρόσφατες διακρίσεις του Wealth Management της Τράπεζας.

O κ. Jan Vormoor, επικεφαλής του τμήματος Investment Specialist External Strategies της Amundi ανέπτυξε το θέμα: «Διεθνείς μετοχές: είναι καιρός για επένδυση;»

Η κα Elsa Goldberg, Vice President και Senior Product Manager της Franklin Templeton Investments στην παρουσίασή της με θέμα «Μια πραγματικά χωρίς περιορισμούς προσέγγιση στις παγκόσμιες επενδύσεις» ανέφερε: «Ως μέρος της πραγματικά χωρίς περιορισμούς παγκόσμιας προσέγγισης, αναζητούμε ενεργητικά τις ευκαιρίες στις αποδόσεις και στα νομίσματα παράλληλα με την επιλογή ευκαιριών στα spread και εταιρικά ομόλογα. Πιστεύουμε ότι η προσέγγισή μας είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους να αντιμετωπίσουμε ένα περιβάλλον αυξανόμενων επιτοκίων με παράλληλη διαχείριση του κινδύνου και των διακυμάνσεων».

Ο κ. David Greene, Client Portfolio Manager της Pioneer στην παρουσίασή του με θέμα «Euro Aggregate-Managing Active Risk» επεσήμανε ότι «Με τις αποδόσεις των ομολόγων του ευρωπαϊκού πυρήνα κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα της εικοσαετίας, η προοπτική απώλειας κεφαλαίου σε ένα χαρτοφυλάκιο κρατικών ομολόγων αυξάνεται. Πιστεύουμε ότι ένας τρόπος να βοηθήσουμε τους επενδυτές να προστατευθούν από απώλειες κεφαλαίου είναι να ακολουθήσουμε μια ολοκληρωμένη προσέγγιση στην επένδυση σε τίτλους σταθερούς εισοδήματος».

Ο κ. Marco Piersimoni, Senior Portfolio Manager της Pictet, στην παρουσίασή του με θέμα «Θα βγουν ποτέ από την βαθιά ύφεση οι χρηματοοικονομικές αγορές; Επενδυτικές λύσεις σε έναν κόσμο χαμηλών αποδόσεων» τόνισε ότι: «Το μεγαλύτερο επενδυτικό πρόβλημα για τους επενδυτές είναι η έλλειψη αποδόσεων, οι οποίες έχουν συγκεντρωθεί πλέον σε τίτλους υψηλού κινδύνου. Υπάρχει μεγάλη ανάγκη για επενδυτικές λύσεις που παρέχουν δυναμική πρόσβαση στις παγκόσμιες χρηματοοικονομικές αγορές αλλά παράλληλα διατηρούν το προφίλ κινδύνου του επενδυτή».

Ο κ. Derek Power, QEP Client Portfolio Manager της Schroders, έκανε παρουσίαση με θέμα «Αποκαλύψτε τις πραγματικές δυνατότητες των αναδυόμενων αγορών» όπου εξήγησε ότι: «Οι επενδυτές πρέπει να είναι προσεκτικοί κατά την αξιοποίηση των ευκαιριών που προσφέρουν οι αποτιμήσεις στις αναδυόμενες αγορές. Η χρήση μιας προσέγγισης όπου επικρατεί η σύνεση και η διασπορά του κινδύνου στην επιλογή των κατάλληλων εταιρειών και η αποτίμηση του κινδύνου της κάθε χώρας αποτελούν κρίσιμους παράγοντες για τις μελλοντικές αποδόσεις».

Αναλύοντας τις δυνατότητες που προσφέρει η Ανοικτή Αρχιτεκτονική (Open Architecture) στους πελάτες Private Banking ο κ. Μιχάλης Φέσσας της Eurobank Asset Management ΑΕΔΑΚ είπε ότι: «Η Eurobank έχει υιοθετήσει από το 2007 τη στρατηγική της Ανοιχτής Αρχιτεκτονικής, διαθέτοντας στους πελάτες του Private Banking αμοιβαία κεφάλαια (Ο.Σ.Ε.Κ.Α.) διεθνών διαχειριστών.

Αυτή τη στιγμή συνεργάζεται με 14 κορυφαίους διεθνείς διαχειριστές, που διαχειρίζονται περισσότερα από 9,5 τρισ. ευρώ και διαθέτει περισσότερες από 1300 επενδυτικές επιλογές στους πελάτες της. Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται ορισμένες από τις κορυφαίες στρατηγικές σε παγκόσμιο επίπεδο».

Η Eurobank παραμένει σήμερα ο μεγαλύτερος Διαχειριστής Κεφαλαίων μεγάλων ιδιωτών πελατών Private Banking στην Ελλάδα και διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους περίπου 6,5 δισ. ευρώ μέσω των Private Banking Centers της Τράπεζας σε Ελλάδα, Λουξεμβούργο και Κύπρο με πελάτες πάνω από 5.000 ελληνικές οικογένειες.

Οι υπηρεσίες του Private Banking της Eurobank έχουν στόχο να προστατεύσουν και να επαυξήσουν την περιουσία των πελατών τους σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο παγκόσμιο και εγχώριο περιβάλλον, βελτιώνοντας διαρκώς την ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών δίνοντας πρόσβαση σε ένα πλήρες εύρος επιλογών σε παγκόσμιο επίπεδο, αξιοποιώντας σύγχρονες τεχνολογίες, εναλλακτικά δίκτυα εξυπηρέτησης και ένα ικανό, εκπαιδευμένο και έμπειρο προσωπικό.

Στόχος της Τράπεζας είναι να δικαιώνει έμπρακτα και καθημερινά την εμπιστοσύνη των πελατών της χτίζοντας μια μακροχρόνια σχέση μαζί τους.