A- A+
Έκρηξη κρατήσεων για το Πάσχα σε μονοκατοικίες μετά την απαγόρευση μετακινήσεων

Εντυπωσιακή είναι η άνοδος των κρατήσεων για σπίτια, διαμερίσματα και αυτοτελείς κατοικίες στις παραθαλάσσιες περιοχές της Αττικής, μετά την απαγόρευση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων.

Σύμφωνα με το Πανελλαδικό Δίκτυο Ε-Real Estates, η ζήτηση για βραχυχρόνιες μισθώσεις σε εξοχικά και παραθαλάσσιες κατοικίες πέριξ της Αττικής  καταγράφει σημαντική άνοδο τις τελευταίες ημέρες.

Κι αυτό διότι το Πάσχα θα είναι φέτος εντός των «τειχών» και πολλοί είναι αυτοί που νιώθουν την ανάγκη αυτές τις ημέρες να βρεθούν με τα μέλη της οικογένειας τους κοντά στη φύση.

Ιδανικός προορισμός για αυτό είναι κάποιο παραθαλάσσιο προάστιο της Αττικής για μία απόδραση 2-3 ημερών.

Οι hot περιοχές

Χαρακτηριστικό της μεγάλης ζήτησης είναι το γεγονός πως πλέον σε κάποιες περιοχές οι πληρότητες πλησιάζουν το 80% και δεν αποκλείεται να φθάσουν ακόμη και το 100%.

Σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλή Μπάκα, Πρόεδρο του Πανελλαδικού Δικτύου Ε-Real Estates, το 2019, τα προάστια του νομού.Αττικής επέλεγαν οι συμπολίτες μας που λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν μπορούσαν να επιλέξουν μακρινότερους προορισμούς.

Έτσι τα επέλεγαν για 2-3 ημέρες ή/και για μόνο μια διανυκτέρευση σε αυτοτελή διαμερίσματα με κόστος που κυμαινόταν από 30€ έως 40€/διανυκτέρευση.

Όμως το φετινό Πάσχα, τα παραθαλάσσια προάστια γνωρίζουν υψηλή ζήτηση, ειδικά στις ακόλουθες περιοχές:

  • Ωρωπός
  • Σούνιο
  • Πόρτο Ράφτη
  • Βραυρώνα
  • Κινέτα
  • Σαρωνίδα
  • Παλαιά Φώκαια
  • Λούτσα

ADVERTISEMENT

Τα χαρακτηριστικά των σπιτιών

Διαμερίσματα ή/και αυτοτελείς κατοικίες επιλέγουν κυρίως οικογένειες με παιδιά που θα μπορούν να απομονωθούν σε ένα φιλικό περιβάλλον μέσα στη φύση, πλησίον της θάλασσας και παράλληλα να μπορούν να μαγειρέψουν τα παραδοσιακά εδέσματα .

Επισημαίνεται πάντως ότι οι υψηλές πληρότητες που καταγράφονται, αφορούν διαμερίσματα ή αυτοτελής κατοικίες (όχι βίλες) που οι ιδιοκτήτες / διαχειριστές  τα διαθέτουν με δωρεάν πολιτική ακύρωσης.

Ως εκ τούτου, οι πληρότητες που καταγράφονται δεν αποτελούν «κλειδωμένες» κρατήσεις, αλλά καταγράφουν μια επιθυμία – τάση για το τριήμερο του Πάσχα.