A- A+
Εκπνέει την Πέμπτη η προθεσμία των online αιτήσεων για τα δώρο των 400 ευρώ σε μακροχρόνια ανέργους

Μέχρι και την Πέμπτη θα πρέπει οι μακροχρόνια άνεργοι να ολοκληρώσουν online την προβλεπόμενη διαδικασία στον ΟΑΕΔ, για να λάβουν το έκτακτο επίδομα των 400 ευρώ.

Μέσα στις δύο πρώτες εβδομάδες λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, 80.000 (62%) από τους συνολικά 130.000 δικαιούχους έχουν επιβεβαιώσει ή καταχωρίσει τα στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού (IBAN).

Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα εξασφαλίσουν τη νέα έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 400 ευρώ, η οποία δίνεται  σε μακροχρόνια ανέργους.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Υπενθυμίζεται ότι δικαιούχοι είναι οι εγγεγραμμένοι μη επιδοτούμενοι άνεργοι που απέκτησαν την ιδιότητα του μακροχρόνια ανέργου, δηλαδή ξεπέρασαν 12 μήνες συνεχούς εγγεγραμμένης ανεργίας, κατά το διάστημα από 1 Μαρτίου έως και 25 Νοέμβριου 2020.

Επιπλέον, πρέπει να παρέμειναν εγγεγραμμένοι άνεργοι έως και τις 25 Νοεμβρίου και να μην έχουν λάβει την προηγούμενη εφάπαξ οικονομική ενίσχυση 400 ευρώ.

Οι δικαιούχοι θα πρέπει μέχρι την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου και ώρα 23:59, να επιβεβαιώσουν ή να καταχωρίσουν τα στοιχεία ατομικού ή κοινού τραπεζικού λογαριασμού (IBAN), στον οποίο είναι δικαιούχοι ή συνδικαιούχοι μέσω gov.gr.

Η είσοδος στην πλατφόρμα γίνεται με τους κωδικούς πρόσβασης TAXISnet. Συγκεκριμένα η διαδρομή είναι: gov.gr → Εργασία και ασφάλιση → Ανεργία → Έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε μακροχρόνια ανέργους

Εναλλακτικά η αίτηση γίνεται στον ΟΑΕΔ στη διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/anergia/ektakte-oikonomike-eniskhuse-se-makrokhronia-anergous

Η πίστωση του βοηθήματος

Υπενθυμίζεται ότι μόνο οι δικαιούχοι έχουν πρόσβαση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Οι λογαριασμοί των δικαιούχων πιστώνονται εντός 3 εργάσιμων ημερών μετά την καταβολή των 400 ευρώ από τον ΟΑΕΔ.

Η οικονομική ενίσχυση είναι αφορολόγητη, ακατάσχετη και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.