A- A+
Έκοψαν την ασφάλιση του ΙΧ τους 100 χιλιάδες πολίτες - Ξαναασφαλίστηκαν μετά το lockdown

Περισσότεροι από 100.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων δεν ανανέωσαν το ασφαλιστήριο συμβόλαιο του οχήματός τους κατά τη διάρκεια της καραντίνας, λόγω περιορισμού των μετακινήσεών τους.

Όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, από τις αρχές Μαρτίου έως και το τελευταίο δεκαήμερο του Απριλίου, κατά τη διάρκεια δηλαδή του lockdown, τα ασφαλισμένα οχήματα μειώθηκαν κατά 105.000 περίπου.

Αυτό σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες τους επέλεξαν να αποφύγουν το κόστος της ασφάλισης για το διάστημα που οι μετακινήσεις τους ήταν αχρείαστες ή περιορισμένες.

Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι από εκείνη την περίοδο οι ασφαλιστικές εταιρείες έχουν ξεκινήσει μπαράζ προσφορών με δώρο έως και 3 μήνες στα ετήσια συμβόλαια, ώστε να ανακόψουν τις τάσεις φυγής των ιδιοκτητών ΙΧ.



Ωστόσο, μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, μεγάλο μέρος των πολιτών που άφησαν τα οχήματά τους ανασφάλιστα, προχώρησε στην ενεργοποίηση κάποιου συμβολαίου.

Και πλέον, ο αριθμός των ασφαλισμένων αυτοκινήτων έχει επανέλθει στα προ κορωνοϊού επίπεδα.



Μεγάλες προσφορές

Σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξε και το γεγονός ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες συνεχίζουν αδειαλήπτως τις προσφορές στην ασφάλιση ΙΧ ή μηχανής έως και σήμερα.

Σήμερα, ασφαλιστικές εταιρείες για διάρκειες συμβολαίων ενός χρόνου κάνουν δώρο στα νέα συμβόλαια ακόμη και 3 μήνες ασφαλίστρων. Έτσι, πληρώνετε 9 μήνες και ασφαλίζετε το όχημά σας για 12 μήνες.

Μέχρι σήμερα τουλάχιστον 10 ασφαλιστικές εταιρείες έχουν ανακοινώσει προσφορές που φτάνουν έως και το 43% για όσους επιλέξουν τις επόμενες εβδομάδες να υπογράψουν το νέο τους συμβόλαιο.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται και ειδικές προσφορές για συγκεκριμένες κατηγορίες ασφαλισμένων, όπως οι γιατροί, οι νοσηλευτές και όλοι οι εργαζόμενοι στον κλάδο υγείας.

Αναμφίβολα η περίοδος είναι ιδανική για να ανανεώσετε το ασφαλιστήριο συμβόλαιό σας.

Ακόμη κι αν το ισχύον συμβόλαιό σας δεν λήγει άμεσα, μπορείτε από τώρα να κλειδώσετε τα μειωμένα ασφάλιστρα, επιλέγοντας την ημερομηνία που θα ξεκινήσει το νέο σας πρόγραμμα.