A- A+
Έκλεισε την «Ανοιχτή Κυριακή» στα μαγαζιά το υπ. Ανάπτυξης λόγω COVID-19

Δε θα λειτουργήσουν τα εμπορικά καταστήματα την ερχόμενη Κυριακή, πρώτη ημέρα των ενδιάμεσων εκπτώσεων, μετά από απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης, για λόγους δημόσιας υγείας.

Πρόκειται για απόφαση της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου, λόγω των έκτακτων μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού Covid-19.

Σύμφωνα με αυτήν, την προσεχή Κυριακή 1η Νοεμβρίου, παρά τα όσα ορίζονται από τη νομοθεσία, όλα τα εμπορικά καταστήματα της χώρας θα παραμείνουν κλειστά.

Πρώτη φορά κλειστά

Έτσι, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια οι εμπορικές επιχειρήσεις θα παραμείνουν κλειστές την πρώτη Κυριακή των ενδιάμεσων εκπτώσεων.

Οι εκπτώσεις πάντως θα τρέξουν κανονικά και θα διαρκέσουν από τις 2 Νοεμβρίου έως και τις 14 Νοεμβρίου.

Μέσα στο μήνα, στις 27/11, θα έχουμε και την Balck Friday, η οποία τα τελευταία χρόνια αποτελεί ορόσημο για το εμπόριο, καθώς οι προσφορές που ενεργοποιούνται προσελκύουν μεγάλο αριθμό καταναλωτών.

Το ζητούμενο βέβαια έως τότε τα καταστήματα να έχουν μείνει ανοιχτά και να μην έχει ανασταλεί η λειτουργία τους εξαιτίας ενός νέου lockdown.