A- A+
Εγκρίθηκαν τα ενημερωτικά δελτία των αυξήσεων Πειραιώς και Attica Bank - Το χρονοδιάγραμμα
Στην τελική ευθεία εισέρχονται οι αυξήσεις κεφαλαίου των Τράπεζας Πειραιώς και Attica Bank, οι οποίες έλαβαν το «πράσινο φως» από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για την έκδοση των νέων μετοχών.

Η Τράπεζα Πειραιώς με συνολικές κεφαλαιακές ανάγκες 7,33 δισ. ευρώ, χρειάζεται 733 εκατ. ευρώ από ιδιώτες για να διατηρήσει τον ιδιωτικό της χαρακτήρα χωρίς την έκδοση των ακριβών μετατρέψιμων ομολογιών (CoCos).

Ήδη έχει εξασφαλίσει από τις Societe Generale και BCP κεφάλαια 570 εκατ. ευρώ που θα μπουν στην αύξηση και αναζητά 163 εκατ. ευρώ για να πετύχει το στόχο της.

Η τράπεζα μετά το reverse spit θα εκδώσει 114.332.657 νέες κοινές μετοχές υπέρ των παλαιών μετόχων, σε αναλογία 35,680197 νέες για κάθε 1 παλαιά, με τιμή διάθεσης 1,70 ευρώ ανά μετοχή.

Το χρονοδιάγραμμα

Με βάση το ενημερωτικό δελτίο που ενέκρινε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, το χρονοδιάγραμμα της αύξησης κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς έχει ως εξής:

- 5 Ιουνίου: Προσωρινή παύση διαπραγμάτευσης των υφισταμένων μετοχών λόγω reverse split (1 προς 10) και αποκοπή του δικαιώματος προτίμησης

- 7 Ιουνίου: Όσοι είναι μέτοχοι της τράπεζας θα λάβουν δικαίωματα προτίμησης

- 11 Ιουνίου: Έναρξη διαπραγμάτευσης δικαιώματος προτίμησης

- 18 Ιουνίου: Λήξη διαπραγμάτευσης δικαιώματος προτίμησης

- 25 Ιουνίου: Λήξη περιόδου άσκησης των δικαιωμάτων

Εξάλλου, η τράπεζα έλαβε τη Δευτέρα την έγκριση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού για την εξαγορά της Millennium Bank.

Η αύξηση της Attica Bank

Μετά το reverse split θα εισαχθούν προς διαπραγμάτευση 34.983.653 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές της Attica Bank.

Ως ημερομηνία παύσης διαπραγμάτευσης των παλαιών τίτλων ορίστηκε η 5η Ιουνίου.

Ως ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος ορίστηκε η 7η Ιουνίου, ενώ Κάθε δικαίωμα θα δίνει τη δυνατότητα απόκτησης 19 νέων κοινών μετοχών στην τιμή των 0,30 ευρώ ανά μετοχή. Το δικαίωμα θα μπορεί να ασκηθεί από τις 11 έως τις 25 Ιουνίου και θα διαπραγματεύεται από τις 11 έως τις 18 Ιουνίου.