A- A+
Έγκριση συναλλαγών στο e-banking μέσω app χωρίς αποστολή SMS με κωδικό μίας χρήσης

Εκσυγχρονίζεται η διαδικασία έγκρισης συναλλαγών μέσω του e-banking των τραπεζών, καθώς μπαίνουν στο παιχνίδι οι ειδοποιήσεις μέσω των mobile apps.

Μέχρι σήμερα για να εγκριθεί μία συναλλαγή, όπως μεταφορά χρημάτων ή πληρωμή λογαριασμού, μέσω του e-banking απαιτούνταν η λήψη με SMS στο κινητό και η εισαγωγή στο σχετικό πεδίο ενός κωδικού μίας χρήσης (OTP).

Καθώς όμως οι υπηρεσίες ηλεκτρονικής τραπεζικής εξελίσσονται, η έγκριση για μία συναλλαγή μπορεί να γίνει ακόμη πιο εύκολη, χωρίς να περιμένετε το SMS και να χρειάζεται να αντιγράψετε τον κωδικό που λάβατε.

Πώς δουλεύει η νέα υπηρεσία

Αυτό γίνεται δυνατό μέσω των εφαρμογών mobile banking των τραπεζών, που πλέον είναι εγκατεστημένο στις κινητές συσκευές μεγάλου αριθμού πελατών.

Συγκεκριμένα, μόλις ζητήσετε να γίνει μία συναλλαγή, δέχεστε στην εφαρμογή της τράπεζας στο κινητό ή το tablet σας μία ειδοποίηση (push notification).

Σε αυτήν βλέπετε τα στοιχεία της συναλλαγής και σας ζητείται η έγκριση για να προχωρήσει. Έτσι, δεν χρειάζεται να λάβετε και να πληκτρολογήσετε κάποιον κωδικό ασφαλείας.

Αυτή η υπηρεσία είναι διαθέσιμη σήμερα από τις τράπεζες Eurobank και Τράπεζα Πειραιώς. Αρκεί όπως προαναφέρθηκε να έχετε εγκατεστημένη την εφαρμογή για κινητές συσκευές.

Επιπλέον, η Εθνική Τράπεζα ενημερώνει για όλες τις συναλλαγές όσους έχουν εγκαταστήσει το mobile app της χωρίς κανένα κόστος. Έτσι, έχετε άμεση ενημέρωση μέσω του app αντί για το e-mail ή το SMS.