A- A+
Έγκριση συναλλαγών μέσω των mobile app αντί για SMS - Η νέα τάση στο e-banking

Με ειδοποιήσεις στο κινητό τους τηλέφωνο μπορούν οι πελάτες τριών τραπεζών να εγκρίνουν συναλλαγές που εκτελούν μέσω e-banking.

Πρόκειται για τη νέα τάση στις ηλεκτρονικές συναλλαγές, η οποία προσφέρει ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια στους συνδρομητές e-banking των τραπεζών.

Μέχρι σήμερα για να εγκριθεί μία συναλλαγή, όπως μεταφορά χρημάτων ή πληρωμή λογαριασμού, μέσω του e-banking απαιτούνταν η λήψη με SMS ή viber στο κινητό και η εισαγωγή στο σχετικό πεδίο ενός κωδικού μίας χρήσης (OTP).

Καθώς όμως οι υπηρεσίες ηλεκτρονικής τραπεζικής εξελίσσονται, η έγκριση για μία συναλλαγή μπορεί να γίνει ακόμη πιο εύκολη και σε κάθε περίπτωση πιο ασφαλής, χωρίς να περιμένετε το SMS και να χρειάζεται να αντιγράψετε τον κωδικό που λάβατε.

Πώς δουλεύει η νέα υπηρεσία

Αυτό γίνεται δυνατό μέσω των εφαρμογών mobile banking των τραπεζών, που πλέον είναι εγκατεστημένο στις κινητές συσκευές μεγάλου αριθμού πελατών.

Συγκεκριμένα, μόλις ζητήσετε να γίνει μία συναλλαγή, δέχεστε στην εφαρμογή της τράπεζας στο κινητό ή το tablet σας μία ειδοποίηση (push notification).

Σε αυτήν βλέπετε τα στοιχεία της συναλλαγής και σας ζητείται η έγκριση για να προχωρήσει. Έτσι, δεν χρειάζεται να λάβετε και να πληκτρολογήσετε κάποιον κωδικό ασφαλείας.

Τις προηγούμενες ημέρες η Alpha ενεργοποίησε τη συγκεκριμένη υπηρεσία και έγινε η τρίτη τράπεζα στην Ελλάδα που την προσφέρει, μαζί με τις Eurobank και Τράπεζα Πειραιώς.

Από την άλλη, η Εθνική Τράπεζα δεν έχει ακόμη προσθέσει τη σχετική λειτουργικότητα στην εφαρμογή της.

Ωστόσο, ενημερώνει τους πελάτες της για όλες τις συναλλαγές που εκτελούνται μέσω του mobile app της χωρίς κανένα κόστος, επίσης με ειδοποίηση.

Έτσι, έχετε άμεση ενημέρωση μέσω του app αντί για ενημέρωση μέσω e-mail ή SMS, που χρεώνεται..