A- A+
Εγκατέλειψαν τη ΔΕΗ 627 χιλ. πελάτες το 2019 και κέρδισαν έως 40% στο ρεύμα

Επιταχύνθηκε ο ρυθμός μείωσης του πελατολογίου της ΔΕΗ το 2019, καθώς πάροχο για το ρεύμα άλλαξαν συνολικά πάνω από 627.000 νοικοκυριά.

Πρόκειται για αριθμό σχεδόν διπλάσιο σε σχέση με τα μεγέθη του 2018, κατά τη διάρκεια του οποίου πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας άλλαξαν 338.000 ιδιοκτήτες ακινήτων.

Πλέον το μερίδιο αγοράς της ΔΕΗ έχει υποχωρήσει στο 72% στο σύνολο της αγοράς και οι εναλλακτικοί πάροχοι έχουν ανέβει στο 28%.

Η αλήθεια είναι ότι η πλειονότητα των ιδιωτικών εταιρειών προσφέρει χαμηλότερες τιμές στο ρεύμα έως και 40%.

Συνολικά δραστηριοποιούνται στην εγχώρια αγορά 20 εταιρείες, που προσφέρουν 40 διαφορετικά πακέτα για το ρεύμα σε οικιακούς καταναλωτές.

Με τον τρόπο αυτό ένα μέσο νοικοκυριό μπορεί να πετύχει μείωση στους λογαριασμούς του ρεύματος κατά 200 ευρώ τουλάχιστον σε ετήσια βάση.

Βρείτε πόσα θα κερδίσετε αν φύγετε από τη ΔΕΗ

Η διαδικασία αλλαγής παρόχου

Αμέσως μετά την αίτησή σας για αλλαγή παρόχου, χρειάζονται συνήθως 5 ημέρες για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Εσείς δεν καταλαβαίνετε τίποτα, αφού δεν υπάρχει διακοπή της ηλεκτροδότησης.

Σημειώνεται πάντως πως οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί στο ποια εταιρεία θα επιλέξουν, καθώς τα διαφημιστικά μηνύματα των εταιρειών δεν είναι πάντοτε και τόσο ακριβή.

Συνήθως αναφέρουν ένα ποσοστό, το οποίο δεν αφορά όλους τους πελάτες.

Για το λόγο αυτό μπορείτε να βρείτε με ασφάλεια το ετήσιο κέρδος σας, κάνοντας χρήση του εργαλείου σύγκρισης τιμολογίων του energymarket.

Με αυτό θα υπολογίσετε το ετήσιο όφελος που θα έχετε βάση της κατανάλωσής σας από τη μεταφορά στη νέα εταιρεία, ενώ μπορείτε να κάνετε και online αίτηση.

Πάρτε online προσφορά για το ρεύμα