A- A+
Έχετε πάνω από 1 λογαριασμό; Επιλέξτε online από που θα γίνονται αναλήψεις σε ΑΤΜ

Τη δυνατότητα επιλογής του λογαριασμού από τον οποίο θα γίνονται αναλήψεις μετρητών από ΑΤΜ ή πληρωμές με τη χρεωστική τους κάρτα, έχουν οι πελάτες των τραπεζών.

Ειδικότερα, εάν διαθέτουν περισσότερα από ένα καταθετικά προϊόντα, μπορούν να ορίσουν τον κύριο λογαριασμό που θα χρεώνεται, τόσο κατά τις αναλήψεις μετρητών, όσο και για συναλλαγές σε POS.

Ακόμη κι αν ορίσουν όμως ένα λογαριασμό, μπορούν ανά πάσα στιγμή να τον αλλάξουν μέσω του e-banking της τράπεζάς τους, με την επιλογή τους να τίθεται άμεσα σε ισχύ.

Οποιαδήποτε αλλαγή επιτρέπεται και για νέους λογαριασμούς που ανοίγονται σε μία τράπεζα, οι οποίοι μπορούν ανά πάσα στιγμή να χαρακτηριστούν ως κύριοι.

Πώς γίνεται ανά τράπεζα

Αναλυτικότερα, για να αλλάξετε τον κύριο λογαριασμό, με τον οποίο θέλετε να είναι συνδεδεμένη η χρεωστική σας κάρτα, πρέπει να ακολουθήσετε τα ακόλουθα βήματα:

  • Alpha Bank

Από την αρχική σελίδα του e-banking, κάντε κλικ στις τρεις τελίτσες που βρίσκονται δίπλα στη χρεωστική κάρτα που σας ενδιαφέρει και επιλέξτε «Λεπιτομέρειες Κάρτας».

Στο κάτω μέρος της νέας οθόνης κάτω από την επιλογή «Κύριος Συνδεδεμένος λογαριασμός» επιλέξτε το λογαριασμό που θέλετε να χρησιμοποιείται για αναλήψεις μετρητών και αγορές σε POS.

Μπορείτε επίσης να ορίσετε και άλλους λογαριασμούς, που θα χρησιμοποιούνται αν ο πρωτεύον δεν έχει χρήματα, με τον ίδιο τρόπο, κάτω από την επιλογή «Υπόλοιποι Συνδεδεμένοι λογαριασμοί».


  • Eurobank

Από την αρχική σελίδα του e-banking στο πάνω δεξιά μέρος της, κάντε κλικ στο σήμα με το ανθρωπάκι και το γρανάζι και στη συνέχεια επιλέξτε «Ρυθμίσεις».

Στο νέο μενού στην κατηγορία «Ρυθμίσεις λογαριασμών» ανοίξτε την επιλογή «Συνδεδεμένοι λογαριασμοί».

Στη νέα σελίδα επιλέγετε τη χρεωστική κάρτα σας από μία λίστα και στη συνέχεια ορίζετε τον πρωτεύοντα λογαριασμό στη στήλη «Κατάσταση».

Αν κάνετε χρήση του mobile banking από τις «Ρυθμίσεις» επιλέξτε «Ρυθμίσεις Συναλλαγών» και στην επόμενη σελίδα «Προεπιλεγμένος Λογαριασμός».

Εκεί εμφανίζεται η λίστα με όλους τους λογαριασμούς σας, όπου ορίζεται ποιος θέλετε να είναι ο προεπιλεγμένος.


ADVERTISEMENT


  • Εθνική Τράπεζα

Μέσω e-banking και mobile banking, μπορείτε να δείτε τις κάρτες που διαθέτετε από τη  «Συνολική Εικόνα» ή από την ενότητα «Κάρτες».

Για την επιλογή του κύριου λογαριαασμού που θα χρησιμιμοποιείται όταν χρεώνετε την κάρτα σας, επιλέξτε «Διαχείριση Καρτών».


  • Τράπεζα Πειραιώς

Στο e-banking από το βασικό μενού επιλέξτε στην ενότητα «Κάρτες», το «Οι Χρεωστικές Κάρτες μου».

Επιλέξτε με το ποντίκι αυτή που σας ενδιαφέρει και στην επόμενη σελίδα στο κάθετο μενού που εμφανίζεται στη δεξιά πλευρά της σελίδας, κάντε κλικ στο «Μεταβολή Συνδεδεμένων Προϊόντων».

Κάντε κλικ πάνω στην επιλογή «Άλλοι Λογαριασμοί» και στη λίστα που θα εμφανιστεί επιλέξτε τον λογαριασμό που θέλετε να είναι κύριος, στη στήλη «Κύριος».