A- A+
Δώρο Χριστουγέννων για τους αδύναμους ετοιμάζει το ΥΠΟΙΚ - Οι πιθανοί δικαιούχοι

Ένα νέο γύρο κρατικών ενισχύσεων ενόψει Χριστουγέννων αποκλειστικά για αδύναμα νοικοκυριά ετοιμάζει πυρετωδώς το υπουργείο Οικονομικών.

Τη σχετική εξαγγελία έκανε την Πέμπτη από το βήμα της Βουλής ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, χωρίς να δώσει ωστόσο περισσότερες πληροφορίες για το ύψος του πακέτου και τους δικαιούχους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα δράση στήριξης θα είναι της τάξης των 100 εκατ. ευρώ και θα αφορά κατά πάσα πιθανότητα τις ακόλουθες ομάδες πολιτών:

1. Σίγουρη θεωρείται η παροχή οικονομικής στήριξης όσων είναι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.

2. Εργαζόμενοι που βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής θα λάβουν βοήθημα υπό τη μορφή 14ου μισθού. Ακόμη δεν έχει αποφασιστεί εάν το Δώρο Χριστουγέννων θα είναι της τάξης των 534 ευρώ ή μεγαλύτερο βάση του μισθού που λάμβανε ο εργαζόμενος πριν μπει η σύμβασή του σε καθεστώς αναστολής.

3. Συνταξιούχοι με χαμηλές αποδοχές, πχ. όσοι λαμβάνουν ποσά κάτω των 1.000 ευρώ είναι πιθανό να συμπεριληφθούν στο πακέτο που ετοιμάζει το ΥΠΟΙΚ.

4. Εισηγήσεις υπάρχουν και για την καταβολή ενός βοηθήματος σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό για την συνεισφορά τους στη μάχη που δίνεται για την πανδημία.

Προς το παρόν δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση. Εκτιμάται όμως πως μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου θα ξεκαθαρίσει το ύψος του πακέτου και οι δικαιούχοι και το υπουργείο θα προβεί σε επίσημες ανακοινώσεις.