A- A+
Δωρεάν υπηρεσία Virtual POS σε μέλη του ΤΕΕ για αποδοχή πληρωμών με κάρτα - Πώς λειτουργεί

Τη δυνατότητα να πληρώνονται από τους πελάτες τους με κάρτα, χωρίς να έχουν τερματικό αποδοχής καρτών, δίνει η Εθνική Τράπεζα στα μέλη του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος μέσω νέας υπηρεσίας.

Ο λόγος γίνεται για την υπηρεσία Virtual POS, η οποία διατίθεται πλέον στα μέλη του ΤΕΕ, χωρίς συνδρομή ή πάγια χρέωση από την Εθνική Τράπεζα, σε όσους είναι πελάτες της.

Με τον τρόπο αυτό, μηχανικοί μέλη του ΤΕΕ, ελεύθεροι επαγγελματίες και εταιρείες εγγεγραμμένες στο βιβλίο Τεχνικών επωνυμιών, αποκτούν ένα δωρεάν μέσο για είσπραξη των αμοιβών τους μέσω χρέωσης των καρτών των πελατών της τους.

Συγκεκριμένα, η νέα προσφορά αφορά τη δυνατότητα  υποστήριξης είσπραξης μέσω πιστωτικών καρτών μέσω virtual POS ή διαδικτυακού περιβάλλοντος, χωρίς χρήση εξοπλισμού (τερματικό POS) χωρίς χρέωση πάγιου κόστους αλλά με χρέωση μόνο ανά συναλλαγή, αφού προηγηθεί σχετική σύμβαση με την τράπεζα.

Η προμήθεια ανέρχεται σε 0,70% επί της αξίας κάθε συναλλαγής, ανεξάρτητα από την κάρτα που θα χρησιμοποιηθεί, χρεωστική, πιστωτική ή προπληρωμένη.

Προϋπόθεση για την παρακάτω προσφορά είναι οι Μηχανικοί να διατηρούν επαγγελματικό λογαριασμό στην Εθνική Τράπεζα και να είναι είτε Μέλη του ΤΕΕ είτε εγγεγραμμένοι στο βιβλίο Τεχνικών Επωνυμιών του ΤΕΕ και να επισκεφθούν το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας όπου τηρούν τον αντίστοιχο λογαριασμό.

Πώς γίνεται η πληρωμή

Οι συναλλαγές που πραγματοποιούνται με πληκτρολόγηση των στοιχείων της κάρτας του πελάτη, προσφέρονται οι ακόλουθοι δύο τρόποι διασύνδεσης:

- Mε τη χρήση του virtual POS, σε περίπτωση που ο μηχανικός επιθυμεί να χρησιμοποιήσει τη διαδικτυακή εφαρμογή της Τράπεζας.

- Mε τη χρήση xml, σε περίπτωση που επιθυμεί να λειτουργεί στο δικό του περιβάλλον και να καλεί τη σελίδα της Τράπεζας για την καταχώρηση των στοιχείων της κάρτας.

Επιπλέον, για συναλλαγές καρτών που θα πραγματοποιούνται στα site των Μηχανικών, προσφέρεται η δυνατότητα διασύνδεσης με το σύστημα της Τράπεζας, για τους σκοπούς της έγκρισης και της εκκαθάρισης των εντολών χρέωσης καρτών.

Συγκεκριμένα προτείνεται,

- η διασύνδεση του site του Μηχανικού με HostedSolution, με δυνατότητα προσαρμογής του stylesheet και εμφάνισης με i-frame model, σε περίπτωση που το επιθυμεί

- η χρήση της υπηρεσίας pre-register, με την οποία επιτυγχάνεται η εμπειρία για τον χρήστη του one-clickpayment. Η εν λόγω υπηρεσία εξασφαλίζει τη καλύτερη δυνατή εμπειρία του πελάτη και ενδείκνυται για περιπτώσεις που η συναλλαγή πραγματοποιείται μέσω κινητού τηλεφώνου ή Tablet.