A- A+
Τα καλά νέα της ημέρας: Διπλασιάζονται οι πόροι και οι δικαιούχοι του Εξοικονομώ

Καλά νέα για όσους έχουν υποβάλλει αίτηση για την ενεργειακή αναβάθμιση της κατοικίας τους ανακοίνωσε ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ Θ. Σκυλακάκης, που προανήγγειλε τη διεύρυση των δικαιούχων.

Όπως έκανε την Τετάρτη γνωστό, προωθείται ο διπλασιασμός των δικαιούχων, με την ανάλογη αύξηση των πόρων του προγράμματος Εξοικονομώ.

Η αύξηση αυτή αφορά την τρέχουσα προκήρυξη που αφορά μεμονωμένα διαμερίσματα και πολυκατοικίες.

Η ανακοίνωση των δικαιούχων

Η προθεσμία για τις αιτήσεις έχει λήξει από τις 15 Μαρτίου. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο στάδιο της επεξεργασίας, από την οποία θα προκύψουν οι τελικοί δικαιούχοι.

Σημειώνεται ότι η χορήγηση των κονδυλίων γίνεται μέσω μοριοδότησης η οποία εξαρτάται κατά κύριο λόγο από την ηλικία και τη σχέση δαπανών και ενεργειακής αναβάθμισης ενός σπιτιού.

Άρα τα κονδύλια θα διατεθούν μέχρι την εξάντληση του προϋπολογισμού. Έτσι, θα προκύψει μία ελάχιστη βαθμολογία, πάνω από την οποία οι αιτήσεις θα εγκρίνονται.

Μετά λοιπόν την αύξηση των πόρων για το Εξοικονομώ η βάση για την εξασφάλιση της επιδότησης θα υποχωρήσει σημαντικά, με αποτέλεσμα οι δικαιούχοι να διπλασιαστούν.

Οι σχετικές ανακοίνωσεις σε σχέση με τις βάσεις αναμένονται σύντομα, ώστε να δοθούν οι προκαταβολές και να ξεκινήσουν τα έργα αναβάθμισης των κατοικιών.